Nie za wcześnie?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
szymoner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam aktualnie 12 lat, za pół roku kończę 13. Od początku stycznia lecę szóstką weidera. Jak przycisnąć brzuch to super jest, nie powiem. Ale jest taki problem-tłuszcz zasłania mięśnie. Mimo, że wcale jakoś dużo nie ważę, to brzuch mi wystaje. Teraz na śniadanie jem musli, 6 razy dziennie różne wysokobiałkowe produkty(do szkoły biore jogurt pitny), piję tylko wodę, raz w tygodniu colę. Zacząłem ćwiczyć-codziennie po 1,5 km najszybciej jak mogę-na koniec nie mogę oddychać prawie, ale dobrze jest. Chcę się pozbyć tego, co mi zasłania efekty prawie pół roku ćwiczeń. Gdzieś na tym forum wyczytałem, że lepiej biegać truchtem na większe odległości-jutro chyba sobie zrobię 10 km truchtem. Ważę się raz w tygodniu-prawie nie ma efektów do tej pory. Jest jakiś dobry plan ćwiczeń jak dla osoby w moim wieku?
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Witaj,

by zrzucić "tłuszczyk" trzeba spalić zbędne kcal... które w tym tłuszczu są zmagazynowane...
biegając powoli - będziesz mógł biegać dłużej.... i dzięki temu dalej - a to z kolei przekłada się na to,
że spalisz więcej kcal... i szybciej schudniesz ...
ot cała filozofia....
Szymon
Obrazek
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tym wieku ni eobcinaj raczej kcl. postaw na jakosc posiłkow na szybko standardowe zasady, jak najmnij przetworzonego jadła - słodyczy, cukru, fast fudów ogólnie to weglowodanów prostych itp. poczytaj sobie lub wpisz na google..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ