Pierwsze biegi oraz pytania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
herr107
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich forumowiczów! Od dłuższego czasu mobilizowałem się by zacząć biegać(i nie jest to tzw. słomiany zapał) i stało się na początek zrobiłem sobie test coopera (bieg przez 12 minut) i wyszło 2100 m (w przybliżeniu, gdyż nie mam urządzenia którym mógłbym zmierzyć dystans przebyty). I zamierzam biegać ok. 2 km dziennie, oprócz niedzieli (jak na razie). Aha żeby nie było mam 15 lat. Licze też na wasze wskazówki by lepiej i wydajniej biegać gdyż nigdy wcześniej nie miałem doczynienia z bieganiem jako sportem. Biegać będe po nawierzchni twardej (kostka brókowa). Trochę to chaotycznie ale mam nadzieje że czytelnie.

PS. Jak można mierzyć przebytą odległość bez specjalnych urządzeń ?

Pozdrawiam!
Running is my freedom
PKO
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herr107 pisze: PS. Jak można mierzyć przebytą odległość bez specjalnych urządzeń ?
1. krokami
2. w google earth
a z urządzeniami to:
3. licznikiem w rowerze
4. GPS'em
5. foot-pod'em
:) Tomek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

nad treningiem się zastanów... zamiast wyważać otwarte drzwi - zajrzyj do działu "trening" na tym portalu.
Szymon
Obrazek
herr107
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi, a zwłaszcza td0 za przypomnienie o pomiarze dystansu w google earth planu treningowego jeszcze nie wybrałem (normalnie biegałem po 1-2 km dziennie, na razie mi to wystarczy). Jeszcze raz bardzo dziękuje wam :usmiech: .
Running is my freedom
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Swego czasu mierzyłem odległość za pomocą roweru, albo za pomocą http://geoportal.gov.pl - bardzo dokładna metoda. Trzeba kliknąć na "MAPY" i pobrać odpowiednie narzędzie do odmierzania odległości - działa świetnie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ