Od 16stu dni zacząłem biegać (codziennie robię 2 km) jedynie raz po 6 dniach miałem przerwę 4 dniową ,ponieważ byłem na wyjeździe.
W każdym razie biegam codziennie i w związku z tym mam pytanie: Czy tak jest zdrowo ,czy raczej lepiej jest biegać np. co dwa dni ,aby dać odpocząć stawom?
Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam.
Codziennie 2 km (bez dnia odpoczynku)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
bieganie tylko 2 km... ma średni sens... w ogóle
po prostu twój organizm może takiego "treningu" nawet nie zauważyć.. - i jeszcze pewnie to biegasz za szybko.
Taki 2km szybszy bieg... to dobry dodatek do monotonnego treningu... ale jego podstawą powinny być 30 -45 minutowe truchty... -
nie rozpisując się za bardzo - popatrz na zakładkę "plany treningowe" i przeglądnij plany - czy to na krótsze czy na dłuższe dystanse... nie mówię że musisz koniecznie któryś z nich realizować - ale ogólny "zarys" zajęć biegowych w tygodniu ma zawsze podobny schemat... - dużo wolnego biegania... i dużo urozmaiceń, tym więcej im krótszy dystans docelowy

Taki 2km szybszy bieg... to dobry dodatek do monotonnego treningu... ale jego podstawą powinny być 30 -45 minutowe truchty... -
nie rozpisując się za bardzo - popatrz na zakładkę "plany treningowe" i przeglądnij plany - czy to na krótsze czy na dłuższe dystanse... nie mówię że musisz koniecznie któryś z nich realizować - ale ogólny "zarys" zajęć biegowych w tygodniu ma zawsze podobny schemat... - dużo wolnego biegania... i dużo urozmaiceń, tym więcej im krótszy dystans docelowy

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt: