[krakow] trasa 10k
- Magus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy jest w Kraku dokladnie wymierzona trasa na 10k? (ew. petla 2km albo 5km)
Nie chodzi mi o trase wymierzona GPS'em albo na jakiejkolwiek mapce w stylu google.maps, czy run-log ....
Nie chodzi mi o trase wymierzona GPS'em albo na jakiejkolwiek mapce w stylu google.maps, czy run-log ....
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
- nimrek3
- Wyga
Jesli chcesz zmierzyć się z trasą na 5km to rozpocznij z ul. Bernardyńskiej ( Gimnazjum nr.1 ), później całe planty Krakowskie dookoła i wybiegasz koło Seminarium, udajesz się nad Wisłę i tam dobiegasz w to samo miejsce.
To jest zeszłoroczna trasa Interrun'a - liczyła włanie 5km. 

- Magus
- Zaprawiony W Bojach
Patrzylem na trase - niestety przebiega przez "swiatla". Jest spore prawdopodobienstwo braku zielonego na czas wiec robienie czasu na tej trasie poza zawodami graniczy z cudem :/nimrek3 pisze:Jesli chcesz zmierzyć się z trasą na 5km to rozpocznij z ul. Bernardyńskiej ( Gimnazjum nr.1 ), później całe planty Krakowskie dookoła i wybiegasz koło Seminarium, udajesz się nad Wisłę i tam dobiegasz w to samo miejsce.To jest zeszłoroczna trasa Interrun'a - liczyła włanie 5km.
Trase potrzebuje na zrobienie testu w polowie planu treningowego.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
to jeśli chodzi o taki "swoj test" to błonia są najlepsze...
tak jak pisałem- okrążenie liczy 3536 metrów mierzone wg. zasad obowiązujących przy wszystkich atestach (czyli bodajże 20cm od krawędzi asfaltu/chodnika)
będziesz sobie musiał "odjąć" 600 metrów zmierzone dowolnym sposobem, lub pobiec 10,6km i przeliczyć swój wynik na dychę..
a jaki czas planujesz na tą dychę - w sensie jak zamierzasz pobiec 45 minut to równie dobrze możesz pobiec na trasie zmierzonej gps'em... błąd duży nie będzie... jak w 29 minut... no to wtedy każde 10 sekund ma znaczenie... więc dokładność do kilku metrów była by wskazana.
tak jak pisałem- okrążenie liczy 3536 metrów mierzone wg. zasad obowiązujących przy wszystkich atestach (czyli bodajże 20cm od krawędzi asfaltu/chodnika)
będziesz sobie musiał "odjąć" 600 metrów zmierzone dowolnym sposobem, lub pobiec 10,6km i przeliczyć swój wynik na dychę..
a jaki czas planujesz na tą dychę - w sensie jak zamierzasz pobiec 45 minut to równie dobrze możesz pobiec na trasie zmierzonej gps'em... błąd duży nie będzie... jak w 29 minut... no to wtedy każde 10 sekund ma znaczenie... więc dokładność do kilku metrów była by wskazana.
-
- Dyskutant
Mam dla Ciebie pętlę 5km "atetstowaną". Sam z niej korzystam praktycznie co tydzień.
Mam tu na myśli bulwary wiślane, które mają od stopnia dąbie do salwatora ok 5km właśnie.
Najważniejszy w tym wszystkim jest fakt, że jest to część trasy Cracovia Maraton i kilometry są namalowane.
I tak:
znak 31km zaraz na początku bulwarów za mostem na dąbiu, biegnąc ścieżką dla rowerów, czyli górą dobiegasz do..
znak 32km umieszczony przed "nowym" mostem kotlarskim, dalej biegnąc masz..
znak 33km za mostem przy ulicy starowiślnej i dalej
znak 34 km za mostem na krakowskiej (między krakowską a mostem grunwaldzkim)
znak 35km zaraz za wawelem (dokladnie za za zakolem Wisły)
znak 36km kawałek przed wybiegiem na salwator (końcem bulwarów).
Łącznie daje Ci atestowaną trasę 5km. Sam korzystam z niej bardzo często sprawdzając swoje tempo.
pozdrawiam
Mam tu na myśli bulwary wiślane, które mają od stopnia dąbie do salwatora ok 5km właśnie.
Najważniejszy w tym wszystkim jest fakt, że jest to część trasy Cracovia Maraton i kilometry są namalowane.
I tak:
znak 31km zaraz na początku bulwarów za mostem na dąbiu, biegnąc ścieżką dla rowerów, czyli górą dobiegasz do..
znak 32km umieszczony przed "nowym" mostem kotlarskim, dalej biegnąc masz..
znak 33km za mostem przy ulicy starowiślnej i dalej
znak 34 km za mostem na krakowskiej (między krakowską a mostem grunwaldzkim)
znak 35km zaraz za wawelem (dokladnie za za zakolem Wisły)
znak 36km kawałek przed wybiegiem na salwator (końcem bulwarów).
Łącznie daje Ci atestowaną trasę 5km. Sam korzystam z niej bardzo często sprawdzając swoje tempo.
pozdrawiam