Kondycja

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
maciej1408mtb
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć! Od nie dawna zacząłem biegać, dokładniej od jakiś 2 tygodni. Od czerwca zacząłem uprawiać kolarstwo górskie (wcześniej byłem typowym grubaskiem). Mam bardzo słabą kondycja i gdy skończył się sezon rowerowy pomyślałem że zacznę sobie biegać. Gdy biegłem pierwszy raz co chwilę łapała mnie kolka, i do tego gdy wróciłem do domu bardzo mnie bolały plecy (A mam 13 lat dopiero..). Potem kilka razy mnie nic nie bolało itd. ale dziś się przebiegłem i znów to samo jak na początku! Normalnie trasę na którą biegam przebiegam w 16-17 minut a dziś w 19min !! I przede wszystkim mam pytanko jak mogę zwiększyć kondyche .. Pozdro ;)
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Biegać biegać i jeszcze raz biegać a poza tym odwiedź na stronie głównej zakładkę trening i tam masz duuuuużo ciekawych i pomocnych rzeczy...
pawel84
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak masz możliwość to połącz bieganie z basenem
maciej1408mtb
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok a najlepiej jak często chodzić na basen ? Bo biegam co drugi dzień a na basen narazie chodze tylko co 2 tygodnie ze szkoły.
pawel84
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobrze by było min. raz w tygodniu.
Ja chodzę raz w tygodniu, jako dodatek do innych sportów, w czasie godziny staram się przepłynąć 40 basenów (25m) połowa żabką krytą połowa kraulem. Dla mnie to ilość optymalna, nie wiem jak dla Ciebie, w każdym razie polecam liczyć ile przepływasz o potem poprawiać wynik.
Na mnie takie połączenie działa super, z tragicznej kondycji poprawiłem na w miarę dobrą w przeciągu kilku miesięcy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ