Technika a bieganie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
jacekr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej doświadczenie w bojach koledzy i koleżanki!
Mam parę technicznych pytań:
1. Czy jest jakiś soft, pozwalający na zlicznenie przebiegniętych kilometrów po różnych drogach (na ukos przez park,różnymi ścieżkami)? Mniej więcej jestem w stanie okreśłić którędy biegam.
2. Jaki mp3 powinienem nabyc, coby go szlag nie trafił od potu zalewającego uszy ;)
3. Czy są urządzenia potrafiące zmierzyć przebiegniętą odległość?
PKO
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

1 i 3.
mapmyrun.com
są np. nike+ , pulsometry z gps'em , albo nawet gps w komórce wystarczy
2.mp3 jak mp3 kazdy poleci coś od siebie, raczej kwestia dobrych słuchawek z kablem który nie pęknie za szybko np. koss ksc 75 czy koss porta pro , raczej słuchawki douszne nie są dobrym wyborem ale cuż kwestia gustu
skoczekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Co do sluchawek dousznych to do tej pory nie mialem zadnych prob,emow z nimi . Nie wiem czemu uwazasz aby byly zlym rozwiazaniem . Oryginalne sluchawki z ipoda załatwiaja sprawe w moim przypadku .
Co do mierzenia odleglosci to zawsze mozna wziac dokladny plan miasta i nitka niejako ulozyc swoja droge , pozniej zmierzyc nitke pomnożyc w zaleznosci od skali i droga gotowa - to taka opcja oszczednosciowa
Awatar użytkownika
byVerter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1) Google Earth (darmowy)
Możesz tam liczyć odległość ścieżkami, o ile ten park jest starszy niż zdjęcia satelitarne.
Obrazek

2) Co do słuchawek i mp3 to polecam Ci odtwarzacz Sansa Clip, który jest mały i ma taki klips który możesz włożyć za pasek/spodenki.
Jest bardzo wytrzymały i tani (144,80 za 2gb). Mocno korzystam z odtwarzaczy i nie jeden zniszczyłem, a ten wytrzymał mi już rok. Ostatnio przez miesiąc pływałem co dwa dni kajakiem i trochę się pomoczył i nadal działa.

Słuchawki mam Sennheisera MX 260. Douszne dość duże więc się trzymają. Biegałem w deszczu i wciąż nie trzeszczą.
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

m47! pisze:1 i 3.
mapmyrun.com
są np. nike+ , pulsometry z gps'em , albo nawet gps w komórce wystarczy
2.mp3 jak mp3 kazdy poleci coś od siebie, raczej kwestia dobrych słuchawek z kablem który nie pęknie za szybko np. koss ksc 75 czy koss porta pro , raczej słuchawki douszne nie są dobrym wyborem ale cuż kwestia gustu
ja biegam w porta pro - słuchawki są genialne, ale na deszcz bym ich nie wziął :)
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tez mam clipa+srs200e a co do sluchawek unikajcie dokanałówek bo oszalec mozna :grr:
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

byVerter pisze: 2) Co do słuchawek i mp3 to polecam Ci odtwarzacz Sansa Clip, który jest mały i ma taki klips który możesz włożyć za pasek/spodenki.
Jest bardzo wytrzymały i tani (144,80 za 2gb). Mocno korzystam z odtwarzaczy i nie jeden zniszczyłem, a ten wytrzymał mi już rok. Ostatnio przez miesiąc pływałem co dwa dni kajakiem i trochę się pomoczył i nadal działa.
wiedziałem że ktoś poleci Sanse ;) Bardzo fajne tanie playery (chodziaz sam nie posiadam) ale same pozytywne opinie o mp3/4 tej firmy
skoczekM pisze:Co do sluchawek dousznych to do tej pory nie mialem zadnych prob,emow z nimi . Nie wiem czemu uwazasz aby byly zlym rozwiazaniem . Oryginalne sluchawki z ipoda załatwiaja sprawe w moim przypadku .
Raczej chodziło mi o mizerną jakość dźwięku w porównaniu do nausznych oraz o fakt ze bieganie z "zatyczkami" w uszach gdy się pocimy może nie być dobrym pomysłem na dłuższą metę - aczkolwiek lekarzem nie jestem więc wypowiedz traktować z przymrużeniem oka ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ