KOMIS WF - BIEG NA 1KM

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
LISCIU
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich użytkowników forum, jako że jest to mój pierwszy post i przyznaję że od razu na wstępie potrzebuję porady kogoś konkretnego. Sprawa wygląda tak że mam komisa z wf'u 24.09 na którym na pewno będe musiał przebiec 1 km (szkoła średnia - niemam pojęcia o wymaganym czasie) ale niebiegałem jakieś 3 lata co najwyżej po piwko do sklepu. Nie wiem jak zacząć treningi na jakie odległości, jak zwiększać odległości i co ile dni nom po prostu jestem zielony. Proszę o pomoc.
PKO
Awatar użytkownika
Menthus
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

[url=http://www.nasze-bieganie.pl/index.php?modId=user&id=1122/][img]http://www.nasze-bieganie.pl/pics/footers/nasze-bieganie-1122.gif[/img][/url]

[url=http://zostanemaratonczykiem.blog.pl/][b][color=blue]Mój blog o bieganiu[/b][/color][/url]
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

Komis z W-F u ?
Ciekawa sprawa. Ja w swojej 5-letniej karierze wuefisty nigdy się z tym nie spotkałem. Prawdopodobnie będziesz musiał przebiec ten 1km biegiem ciągłym bez limitu czsu. Idź na bieżnie i zrób sobie sprawdzian na ten 1 km. Napisz ile nabiegałeś ?
skoczekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pytanie czy jestes tak spasiony ze nie mozesz sie ruszyc czy poprostu nie chodziles na zajecia ? jesli to pierwsze to proponuje jakis plan treningowy ze stronki + zdrowsze odzywianie
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Komis z W-F u ?
Ciekawa sprawa. Ja w swojej 5-letniej karierze wuefisty nigdy się z tym nie spotkałem. Prawdopodobnie będziesz musiał przebiec ten 1km biegiem ciągłym bez limitu czsu. Idź na bieżnie i zrób sobie sprawdzian na ten 1 km. Napisz ile nabiegałeś ?
Kumpel miał komisa z WF-u :)

Były to zajęcia na basenie. Skok do wody i przepłynięcie 2 długości basenu :) ... Komisja złożona z 3 osób w tym 2 płci męskiej i jedna płci żeńskiej (pani vice dyrektor). Kolega natomiast nie założył fachowych majtek... Po skoku spadły mu zupełnie z tyłka i zatrzymały się na kostkach. Wypłynął zakładając je tak szybko jak potrafił i zapytał się konsylium: "Czy mam powtórzyć skok?" :hahaha:

Zdał bez problemu i ku uciesze pani vice dyrektor :hej:
Awatar użytkownika
byVerter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podepnę się tutaj i pochwalę, że udało mi się zrealizować mój kolejny cel po biegu 30 minutowym - 1000m w 3.30, a dokładnie w 3.28.5.

W dwa tygodnie udało mi się zejść z 3.55. Trenowałem 1 dzień 35 min biegu; 2 dzień bieg na 1km; 3 dzień HIIT 10 interwałow; 4 dzień przerwa itd.

Zastanawiam się czy nie próbować zejść poniżej 3 minut.

I tu mam pytanie jak teraz biegłem to po biegu jakby "szczypały" mnie płuca przez ok. 10 min. Czy nie ma w tym nic złego?
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

byVerter pisze:Podepnę się tutaj i pochwalę, że udało mi się zrealizować mój kolejny cel po biegu 30 minutowym - 1000m w 3.30, a dokładnie w 3.28.5.

W dwa tygodnie udało mi się zejść z 3.55. Trenowałem 1 dzień 35 min biegu; 2 dzień bieg na 1km; 3 dzień HIIT 10 interwałow; 4 dzień przerwa itd.

I tu mam pytanie jak teraz biegłem to po biegu jakby "szczypały" mnie płuca przez ok. 10 min. Czy nie ma w tym nic złego?

nie ma w tym nic nadzwyczajnego, umrzesz za 3 dni!
RUN FOREST RUN!!!
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

byVerter pisze:Podepnę się tutaj i pochwalę, że udało mi się zrealizować mój kolejny cel po biegu 30 minutowym - 1000m w 3.30, a dokładnie w 3.28.5.

hiit na budowe formy biegowej ? 0o
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

LISCIU pisze:Witam wszystkich użytkowników forum, jako że jest to mój pierwszy post i przyznaję że od razu na wstępie potrzebuję porady kogoś konkretnego. Sprawa wygląda tak że mam komisa z wf'u 24.09 na którym na pewno będe musiał przebiec 1 km (szkoła średnia - niemam pojęcia o wymaganym czasie) ale niebiegałem jakieś 3 lata co najwyżej po piwko do sklepu. Nie wiem jak zacząć treningi na jakie odległości, jak zwiększać odległości i co ile dni nom po prostu jestem zielony. Proszę o pomoc.
a jaki czas cię interesuje? jakie jest minimum??
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ