Ból przepony

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
~początkowybiegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Mam problem z bólem przepony (kolką?) podczas biegu i marszu. Biegam rano po śniadaniu (niewielkim) bo na czczo nie daję rady nawet siedzieć w domu. Stosuję plan 6-cio tygodniowy i w przyszłym tygodniu zaczynam stosować 3 tydzień (zaczynałem od 2 bo nie jestem aż tak upośledzony fizycznie i nie mam nadwagi) ale nie wiem czy dam radę zacząć 3 tydzień bo ten ból nie daje mi biegać a nawet maszerować... gdyby nie ból byłbym w stanie od razu zaczynać od 3 tygodnia. Dodam że popołudniu daje radę grać w piłkę nożną na pełnych obrotach przez godzinę i żadne kolki mnie nie łapią.

Co z tym fantem zrobić :niewiem:

#edit

boli mnie na końcu żeber (raz prawa, raz lewa strona ale boli też na całej lini) więc to chyba przepona :lalala:
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A mozesz odczekac po sniadaniu jakies 40min i dopiero wyjsc na trening?
Jak cie złapie kolka to rozmasuj ja, głeboko oddychaj i jak masz marsz to mozesz skłony zrobic(głeboko oddychajac jednoczesnie)

Co do tej piłki to nie mozesz chocby jeden raz ja zastapic bieganiem?
Jezeli nie bedzie Cie łapac to warto ;)

Pozdrawiam
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
~początkowybiegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

po śniadaniu odczekuje właśnie tak z 30 minut a w piłkę gram popołudniu a rano chcę biegać by się obudzić i wcześnie zacząć dzień (bo jak nie muszę wstawać to śpię do 11 ;))
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

To nie wiem co Ci poradzić;p
Moze kup sobie hiper głosny budzik xd Słyszalem gdzies za jest do 120 dB :hej:
Albo nie zaczynaj dnia wczesniej a biegaj wieczorkiem;)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
morzl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem czy o ten sam problem chodzi.(biegam od niedawna.) kiedy biegam po jakimś czasie zaczyna mnie boleć w okolicy klatki piersiowej, tzn pod nią, między nią a brzuchem. z tego co znalazłem na stronach o bieganiu znaczy, że powinienem inaczej oddychać podczas biegania - na lewej stopie wydychać powietrze z płuc, wiąże się to z umiejscowieniem wątroby, najcięższego organu jamy brzusznej umiejscowionego po prawej stronie. do tego słabo. jutro to sprawdzę i napiszę jak mi poszło.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ