Hejka! Jest ktoś taki jak ja?
- Nene
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich biegaczy. To mój pierwszy post i temat
. Chcę zacząć biegać. Jest tylko jeden "mały" problem. Mam jedną nogę od urodzenia krótszą o 2 cm. A także mięsień łydki dużo mniej rozwinięty od drugiego. Oczywiście pytałam się mojego ortopedy czy nie ma przeciwskazań. Powiedział mi, że to mi może tylko pomóc, gdyż wzmocni mięśnie, ale nie mogę się przeforsowywać. Mam pytanko. Czy ktoś już biegał z taką nogą? Od czego zaczynał? No i czy są jakieś buty do biegania za kostkę, gdyż muszę wkładać wkładkę ortopedyczną.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mam dokładnie tak samo.
ale śmigam, niczym się nie przejmuję. nawet wkładek nie wrzucam do butów, nie czuć tak bardzo tych 2 cm.
problem mam tylko taki, że tą "silniejszą" nogą bardziej pracuję, bardziej ją czuję i bardziej forsuję. tą słabszą natomiast trudniej mi "rozgrzać", porozciągać, więc pewnie jest trochę bardziej narażona na kontuzje (np. częściej boli achilles).
to tak "ku przestrodze" co może Cię spotkać
biegaj śmiało, da Ci to mnóstwo frajdy, uważaj na początku i czytaj rady starszych kolegów z forum.
szerokości!
ale śmigam, niczym się nie przejmuję. nawet wkładek nie wrzucam do butów, nie czuć tak bardzo tych 2 cm.
problem mam tylko taki, że tą "silniejszą" nogą bardziej pracuję, bardziej ją czuję i bardziej forsuję. tą słabszą natomiast trudniej mi "rozgrzać", porozciągać, więc pewnie jest trochę bardziej narażona na kontuzje (np. częściej boli achilles).
to tak "ku przestrodze" co może Cię spotkać

biegaj śmiało, da Ci to mnóstwo frajdy, uważaj na początku i czytaj rady starszych kolegów z forum.
szerokości!