witam

proszę o pomoc w ułożeniu [ponownych]treningów. Mam 15 lat , trenowałam przez rok bieganie w klubie , w lutym przestałam.. teraz żałuję, chociaż wtedy uważałam , że i tak nic z tego nie wyjdzie. Teraz biegam jeszcze gorzej niż rok wcześniej zanim zaczęłam trenować. Zima i tak osłabiła mi formę, bo akurat cały listopad się obijałam , bo mój trener wyjechał na miesiąc i zostawił mi i kilku osobom rozpiskę , no ale ja się obijałam

i potem było bardzo ciężko biegać na treningach. Ale do lutego wytrwałam , a potem miałam dość trenera i sekcji , to już raczej przekłada się na sprawy osobiste

. Chciałabym znowu zacząć biegać , bo od stycznia przytyłam 10 kg

wielokrotnie zrzucałam po połowie wagę, ale bez biegania ni rusz potem i tak efekt jo-jo był

planuję biegać z rana , na czczo (wiadomo w celu lepszego odchudzania) chcę ponownie stracić 10 kg na wadze. I nie patrzcie tak na mnie , że o 15 lat, bo wyglądam i mam dojrzały organizm jak 17-latka
Nie wiem czy poprzednie czasy jakie miałam wogle mają znaczenie, ale podam kilka (tak w ogóle to byłam takim średniodystansowcem raczej/z reguły bo trenowałam na 1000m)
1000m-3.25
400m-1.12
60m-6.8
600m-2.0
To i tak trochawe słabe czasy , ale do nich się poprawiłam jak trenowałam , a teraz to już szkoda słow kilometr biegłabym z 4,5 minuty albo i dłuzej

no i potrzebna mi motywacja. Z góry dziękuję za odpowiedź.

ps. sprzęcior mam [tzn buty do biegania, więc tą część pomińmy ]