Proszę o pomoc w ułożeniu treningu[doświadczona w miarę ?]

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Autodestrukcyjna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam ;) proszę o pomoc w ułożeniu [ponownych]treningów. Mam 15 lat , trenowałam przez rok bieganie w klubie , w lutym przestałam.. teraz żałuję, chociaż wtedy uważałam , że i tak nic z tego nie wyjdzie. Teraz biegam jeszcze gorzej niż rok wcześniej zanim zaczęłam trenować. Zima i tak osłabiła mi formę, bo akurat cały listopad się obijałam , bo mój trener wyjechał na miesiąc i zostawił mi i kilku osobom rozpiskę , no ale ja się obijałam :lalala: i potem było bardzo ciężko biegać na treningach. Ale do lutego wytrwałam , a potem miałam dość trenera i sekcji , to już raczej przekłada się na sprawy osobiste :lalala: . Chciałabym znowu zacząć biegać , bo od stycznia przytyłam 10 kg :o :chlip: :orany: wielokrotnie zrzucałam po połowie wagę, ale bez biegania ni rusz potem i tak efekt jo-jo był :jatylko: planuję biegać z rana , na czczo (wiadomo w celu lepszego odchudzania) chcę ponownie stracić 10 kg na wadze. I nie patrzcie tak na mnie , że o 15 lat, bo wyglądam i mam dojrzały organizm jak 17-latka :lalala:
Nie wiem czy poprzednie czasy jakie miałam wogle mają znaczenie, ale podam kilka (tak w ogóle to byłam takim średniodystansowcem raczej/z reguły bo trenowałam na 1000m)
1000m-3.25
400m-1.12
60m-6.8
600m-2.0

To i tak trochawe słabe czasy , ale do nich się poprawiłam jak trenowałam , a teraz to już szkoda słow kilometr biegłabym z 4,5 minuty albo i dłuzej :chlip: no i potrzebna mi motywacja. Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
ps. sprzęcior mam [tzn buty do biegania, więc tą część pomińmy ]
PKO
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

planuję biegać z rana , na czczo (wiadomo w celu lepszego odchudzania)
czy ja wiem czy to takie "wiadomo"
I nie patrzcie tak na mnie , że o 15 lat, bo wyglądam i mam dojrzały organizm jak 17-latka

to też wywołało u mnie uśmiech :)

gotowego planu nikt ci raczej nie ułoży bo nikt cie nie zna na tyle. Nie piszesz czego chcesz , chodzi ci tylko o schudniecie czy pod jakiś konkretny dystans chcesz się przygotować ? Bo jak to pierwsze to raczej bez dłuższych wybiegań się nie obędzie no i oczywiście diety. Masz jakieś doświadczenie to wybierz jakis plan z bieganie.pl i zmodyfikuj go wg potrzeb
Autodestrukcyjna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dobra pomińmy co was śmieszy w moim poście ^^
Wiem czego chcę. Narazie schudnąć i podnieść kondychę , a o treningach już na lepsze czasy to hoho kupa czasu i tak nie zamierzam w zawodach startować ;) ale mnie przymusowo baba do sztafety pewnie weźmie :lalala: oni nas normalnie szantazuja w tej szkole O.o
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrób sobie po prostu zwykle rozbiegania co drugi dzień 8-10km w laithowym tempie np. 6min/1km, a po biegu serię skipów i kilka przebieżek żeby się odmulić. Wszystko rób na luzie.
Poza tym zweryfikuj swoją dietę i wyciągnij wnioski :oczko:
Jak już wrócisz do formy i smukłej sylwetki bierz się za porządne trenowanie!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Adamooo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

skad jestes?
Autodestrukcyjna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hm nie wiem czy dam teraz 8 km przebiec ;/ chociaż no wolnym tępem możliwe tylko wtedy mnie kostki na stopach bolą , a staram się nie biegać po chodnikach itp :lalala:
A no i dodam , że się zapisałam na fitness jeszcze 3x w tygodniu więc biegać będę w tych dniach kiedy nie mam aerobiku. Jumper chyba jednak z twojej rady skorzystam i będę robić te wybiegania, tylko nie wiem właśnie ile km jestem w stanie teraz przebiec , bo kondycha słaba , a słaba :jatylko:
No to jutro wstaje z rana i biegam xD.
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jeśli masz wątpliwości to biegaj wolniej i nie patrz na dystans , po prostu biegnij ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ