Bieżnie w Warszawie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Nie wiem czy ktoś poruszał wcześniej ten temat ale tak czy inaczej może być już nieaktualny. Chodzi mianowicie o ogólnodostępne bieżnie na terenie Warszawy. Aktualnie biegam swobodnie i jak najbardziej amatorsko dla ogólnej formy i sprawności. Póki co idzie nieźle i mam nadzieję, że z nadejściem wiosny pomyślę o konkretnych celach dystansowych z pomiarem czasu. Tu pojawia się problem gdzie w Warszawie można pobiegać na (najlepiej pełnowymiarowej) bieżni. Czy jest takie ogólnodostępne miejsce bez konieczności zapisywania się do klubu czy uiszczania opłat. Wiem, że dystans można zmierzyć innymi sposobami i w dowolnym terenie lecz mnie osobiście bieżnia zawsze najbardziej do tego celu odpowiadała. Przyzwyczajenie ze szkoły średniej ;-)
Nie wiem czy ktoś poruszał wcześniej ten temat ale tak czy inaczej może być już nieaktualny. Chodzi mianowicie o ogólnodostępne bieżnie na terenie Warszawy. Aktualnie biegam swobodnie i jak najbardziej amatorsko dla ogólnej formy i sprawności. Póki co idzie nieźle i mam nadzieję, że z nadejściem wiosny pomyślę o konkretnych celach dystansowych z pomiarem czasu. Tu pojawia się problem gdzie w Warszawie można pobiegać na (najlepiej pełnowymiarowej) bieżni. Czy jest takie ogólnodostępne miejsce bez konieczności zapisywania się do klubu czy uiszczania opłat. Wiem, że dystans można zmierzyć innymi sposobami i w dowolnym terenie lecz mnie osobiście bieżnia zawsze najbardziej do tego celu odpowiadała. Przyzwyczajenie ze szkoły średniej ;-)
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Jedyna pełnowymiarowa i ogólnodostępna jest na Agrykoli.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
- Trinity801
- Rozgrzewający Się
Potwierdzam, mieszkam paręset metrów od AgrykoliPiotrekMarysin pisze:Jedyna pełnowymiarowa i ogólnodostępna jest na Agrykoli.
Możesz tu biegac o każdej porze dnia i nocy...
-
- Dyskutant
ja biegam czesto na biezni na OSiR Targówek (obok basenu Polonez).
nikt nie goni, mozna biegac bez problemu. Oswietlenie jest.
nikt nie goni, mozna biegac bez problemu. Oswietlenie jest.
--------------------------------------
Where no man has run before.
Where no man has run before.
- Behemotka2579
- Dyskutant
Ursus, stadion przy Sosnkowskiego, niestety bez oświetlenia.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki wszystkim za informacje. Stadion przy pływalni na Targówku z racji lokalizacji będzie chyba najlepszym wyborem. Przetestuję w najbliższym czasie ;-) Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
uwaga ,przed remontem stadionu nie była to bieżnia pełnowymiarowa 400m
jest jeszcze Spójnia , koło kortów , nieopodal centrum olimpijskiego przy wisłostradzie , ta ma na bank 400 m, podobno biegała po niej sama Szewińska
jest jeszcze Spójnia , koło kortów , nieopodal centrum olimpijskiego przy wisłostradzie , ta ma na bank 400 m, podobno biegała po niej sama Szewińska
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
Cześć,
a czy coś w "śródmieściu" się znajdzie? Mieszkam od niedawna i biegam wokół Ogrodu Saskiego, czyli po kostce... chętnie pobiegałbym po czymś "zdrowszym"
Trasy, które znalazłem na http://www.sciezkibiegowe.pl są oddalone sporo od centrum...
a czy coś w "śródmieściu" się znajdzie? Mieszkam od niedawna i biegam wokół Ogrodu Saskiego, czyli po kostce... chętnie pobiegałbym po czymś "zdrowszym"
Trasy, które znalazłem na http://www.sciezkibiegowe.pl są oddalone sporo od centrum...
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
A Agrykola za daleko od "śródmieścia" ?
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Słuchajcie, a ta na Agrykoli to ma więcej niż jedno wejście? tzn. na pewno ma, tylko jakoś mi nie po drodze i znam wyłącznie to od strony stawu przez furtkę - i ono ostatnio (po malowaniu płotu) było zamknięte na amen...
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wcale nie daleko. Na Młociny i Kabaty dojedziesz metrem, z Młocin są autobusy do Kampinosu - 30 min i jesteś w puszczy Od Parku Saskiego do Dąbrowy Leśniej, Lasek, Truskawia dojedziesz w niecałą godzinę, samochodem w 20 minut.borekbp pisze:Cześć,
A przyjemność z biegania w lesie jest nieporównanie większa niż z tupania po chodniku
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Stadion koło basenu na Koncertowejvrs pisze:Jest coś na ursynowie?
Tyle że często odbywają się tam mecze i poza bieganiem trzeba uważać na piłkę i zawodników
-
- Zaprawiony W Bojach
mam pytanie odnosnie biezni w ursusie przy Sosnkowskiego. poniewaz podloze jest miekkie i juz wczoraj spora czesc byla pod woda i miejscami trudno bylo sie nie poslignac chcialabym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z jej uzytkowaniem z miesiacach jesienno - zimowych. czy biegacie do oporu, poki sie da i wejscie nie grozi ugrzeznieciem w blocie? i czy w zimie jest ona odsniezona czy dbaja tam tylko o murawe? mam do niej kawalek wiec nie widze na co dzien co sie tam dzieje, a tak wiedzialabym ze trzeba bedzie wkrotce rozejrzec sie za czyms innym