Plaskostopie i bol przy bieganiu

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
roXXo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Mam taki problem ze mam plaskostopie i gdy biegam to po 5-10 minutach odczowam bol stopy. Po dluzszym dystansie (droga polna, nie rowna, pelno kamieni) musze wrecz z tego bolu przystopowac bieg bo poprostu az sie nie da biegac. Chcialem sie dowiedziec czy ktos z forumowiczow mial taki problem i jak temu zaradzic? Sa jakies moze wkladki do butow czy cos dostpene w aptekach ? Do ortopedy mam 25km i najpierw chcialbym sie tutaj was zaradzic
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wkładki są ale raczej nie te w aptece - trzeba zrobić na miarę - droga impreza. Lepiej kup buty z dobrą stabilizacją i amortyzacją dla pronatorów.

Pozdrawiam z płaskostopiem
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
roXXo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A mozesz mi polecic takowe buty? Jakie marki, najlepiej na allegro bo mieszkam w malym miescie (5tys) i raczej takich butow tutaj nie kupie :/
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Napisz mi na priv (nie podałeś skąd jesteś w avatarze) gdzie mieszkasz i jakieś Twoje parametry.

Coś wymyślimy. Kupowanie pierwszych dobrych butów biegowy na allegro to nie jest dobry pomysł.

Pozdrawiam ze Skierniewic
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ODPOWIEDZ