Problem
-
- Rozgrzewający Się
mam pewien problem. Biegałem przez 3 miesiace po to zeby stracic wage, stotsowalem przy tym diete i robilem roznorakie cwiczenia siłowe, np a6w udalo mi sie stracic 24 kg, brzuch mi sie fajnie uformowal ,ale jest jeden szkopuł - pozostała mi taka mała oponka - fałda tłuszczyku na dolnej partii brzucha. Nie chce dalej sie odchudzac i tracic wagi bo moje rece i nogi zaczynaja wygladac jak u kosciotrupa a mimo to opona mnie strasznie wkurza. co mam zrobic? Pomóżcie !
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
moim zdaniem spróbuj ćwiczenia na mięśnie brzucha, wiesz brzuszki i tym podobne, w necie znajdziesz zapewne wiele zestawów
Cwiczenia na dolna partie miesni brzucha - np. te, ktore masz w weiderze, czyli wszystko z uniesionymi nogami w pozycji lezacej, ale bez odrywania kregow ledzwiowych od podloza. Mozesz latwo sprawdzic, czy cwicza wlasciwe miesnie - po prostu ich dotykaj w czasie cwiczenia.
Jak zmieniles diete? Jesz slodycze?
Jak zmieniles diete? Jesz slodycze?
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 999:99
- Życiówka w maratonie: 999:99
24 kg w 3 m-ce???!!! nieźle - gratulacje!!!
Zależy, czy ta opona jest "tłuszczowa" czy mięśniowa. Wiesz o co mi chodzi? Jeżeli mięśniowa to rób sobie dalej A6W - mięśnie się wzmocną, napną i fajnie powinny się ułożyć. Jeżeli tłuszczyk no to chyba też będziesz musiał ćwiczeniami próbować redukować tą faudę. Skoro 24/3m-ce straciłeś, to może poprostu oponka "nie nadążyła" i jeszcze trochę czasu i wysiłu będziesz musiał poświęcić.
Napisz coś więcej o sobie, ile ważyłeś, jak teraz wygląda Twoje bieganie, jakie masz plany biegowe (prócz tracenia wagi).
Pozdrawiam.
Zależy, czy ta opona jest "tłuszczowa" czy mięśniowa. Wiesz o co mi chodzi? Jeżeli mięśniowa to rób sobie dalej A6W - mięśnie się wzmocną, napną i fajnie powinny się ułożyć. Jeżeli tłuszczyk no to chyba też będziesz musiał ćwiczeniami próbować redukować tą faudę. Skoro 24/3m-ce straciłeś, to może poprostu oponka "nie nadążyła" i jeszcze trochę czasu i wysiłu będziesz musiał poświęcić.
Napisz coś więcej o sobie, ile ważyłeś, jak teraz wygląda Twoje bieganie, jakie masz plany biegowe (prócz tracenia wagi).
Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Oprócz brzuszków możesz też robić ćwiczenia na klatę (ze zrozumiałych względów nie dotyczy Pań). Wyćwiczona klata naturalnie podniesie ci cały brzuch (oponkę) do góry
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 23:57 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Rozgrzewający Się
tzn ja mam tą oponke taka w polowie miesniowa, bo rzeczywiscie miesnie wyczuwalne są ale są one przykryte warstwą tłuszczu. Nie chce juz chudnac tylko miec płaski a nie wyrczący brzuch
co do diety to zmniejszylem ilosc zjadanych posilkow o 2/3 wykluczylem biale pieczywo ser żółty makarony ziemniaki slodycze i gazowane kolorowe napoje, zaczalem pic czerwona herbate i wode hektolitrami.
Jakos mi wyszlo,
Teraz jem troche slodyczy i staram sie jesc wszystko nie trzymac diety, ale uwazam zeby mnie JOJO nie dopadło.
sam juz nie wiem co mam zrobic
co do diety to zmniejszylem ilosc zjadanych posilkow o 2/3 wykluczylem biale pieczywo ser żółty makarony ziemniaki slodycze i gazowane kolorowe napoje, zaczalem pic czerwona herbate i wode hektolitrami.
Jakos mi wyszlo,
Teraz jem troche slodyczy i staram sie jesc wszystko nie trzymac diety, ale uwazam zeby mnie JOJO nie dopadło.
sam juz nie wiem co mam zrobic
-
- Rozgrzewający Się
Co do biegania to codziennie biegałem przez 3 miesiace ale przestałem w chwili obecnej. Nie traktuje jakos biegania pod katem sportowym, po prostu lubie i to mnie odstresowywuje.
Wazylem 94 kg i wchlanialem wszystko jak odkurzacz.
teraz waze 69 kg.
caly cykl odchudzajacy zaczalem gdzies poczatkiem czerwca. od pazdziernika staralem sie raz na tydzien biegac. Teraz przestałem na rzecz skakanki.
Wazylem 94 kg i wchlanialem wszystko jak odkurzacz.
teraz waze 69 kg.
caly cykl odchudzajacy zaczalem gdzies poczatkiem czerwca. od pazdziernika staralem sie raz na tydzien biegac. Teraz przestałem na rzecz skakanki.
- ooco
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
moga, ale po kilku miesiącach ćwiczen musiałabyś zmienić nicka na [o][o](o)(o) pisze:jumper pisze:Oprócz brzuszków możesz też robić ćwiczenia na klatę (ze zrozumiałych względów nie dotyczy Pań). Wyćwiczona klata naturalnie podniesie ci cały brzuch (oponkę) do góry
a dlaczego Panie nie mogą?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie no mogą, ale nie wiem czy warto?(o)(o) pisze:jumper pisze:Oprócz brzuszków możesz też robić ćwiczenia na klatę (ze zrozumiałych względów nie dotyczy Pań). Wyćwiczona klata naturalnie podniesie ci cały brzuch (oponkę) do góry
a dlaczego Panie nie mogą?
No bo tutaj to się rozumie samo przez się:
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 16:05 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot