Problem

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
flor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mam pewien problem. Biegałem przez 3 miesiace po to zeby stracic wage, stotsowalem przy tym diete i robilem roznorakie cwiczenia siłowe, np a6w udalo mi sie stracic 24 kg, brzuch mi sie fajnie uformowal ,ale jest jeden szkopuł - pozostała mi taka mała oponka - fałda tłuszczyku na dolnej partii brzucha. Nie chce dalej sie odchudzac i tracic wagi bo moje rece i nogi zaczynaja wygladac jak u kosciotrupa a mimo to opona mnie strasznie wkurza. co mam zrobic? Pomóżcie !
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moim zdaniem spróbuj ćwiczenia na mięśnie brzucha, wiesz brzuszki i tym podobne, w necie znajdziesz zapewne wiele zestawów
airda

Nieprzeczytany post

Cwiczenia na dolna partie miesni brzucha - np. te, ktore masz w weiderze, czyli wszystko z uniesionymi nogami w pozycji lezacej, ale bez odrywania kregow ledzwiowych od podloza. Mozesz latwo sprawdzic, czy cwicza wlasciwe miesnie - po prostu ich dotykaj w czasie cwiczenia.

Jak zmieniles diete? Jesz slodycze?
DaaD
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

24 kg. przez trzy miesiące :orany: i jeszcze żyjesz? :bum: zwolnij odpocznij
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

24 kg w 3 m-ce???!!! nieźle - gratulacje!!!
Zależy, czy ta opona jest "tłuszczowa" czy mięśniowa. Wiesz o co mi chodzi? Jeżeli mięśniowa to rób sobie dalej A6W - mięśnie się wzmocną, napną i fajnie powinny się ułożyć. Jeżeli tłuszczyk no to chyba też będziesz musiał ćwiczeniami próbować redukować tą faudę. Skoro 24/3m-ce straciłeś, to może poprostu oponka "nie nadążyła" i jeszcze trochę czasu i wysiłu będziesz musiał poświęcić.
Napisz coś więcej o sobie, ile ważyłeś, jak teraz wygląda Twoje bieganie, jakie masz plany biegowe (prócz tracenia wagi).

Pozdrawiam.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oprócz brzuszków możesz też robić ćwiczenia na klatę (ze zrozumiałych względów nie dotyczy Pań). Wyćwiczona klata naturalnie podniesie ci cały brzuch (oponkę) do góry :oczko:
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 23:57 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nieźle, to pewnie skóra Ci się zwija na brzuchiu po stracie tych kilogramów w 3 miesiące :hej:
flor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tzn ja mam tą oponke taka w polowie miesniowa, bo rzeczywiscie miesnie wyczuwalne są ale są one przykryte warstwą tłuszczu. Nie chce juz chudnac tylko miec płaski a nie wyrczący brzuch
co do diety to zmniejszylem ilosc zjadanych posilkow o 2/3 wykluczylem biale pieczywo ser żółty makarony ziemniaki slodycze i gazowane kolorowe napoje, zaczalem pic czerwona herbate i wode hektolitrami.
Jakos mi wyszlo,
Teraz jem troche slodyczy i staram sie jesc wszystko nie trzymac diety, ale uwazam zeby mnie JOJO nie dopadło.
sam juz nie wiem co mam zrobic :niewiem:
flor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co do biegania to codziennie biegałem przez 3 miesiace ale przestałem w chwili obecnej. Nie traktuje jakos biegania pod katem sportowym, po prostu lubie i to mnie odstresowywuje.
Wazylem 94 kg i wchlanialem wszystko jak odkurzacz.
teraz waze 69 kg.
caly cykl odchudzajacy zaczalem gdzies poczatkiem czerwca. od pazdziernika staralem sie raz na tydzien biegac. Teraz przestałem na rzecz skakanki.
flor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a i chce cos sprostowac.
bo ogolny spadek wagi był 24 kg,
gdy biegalem przez 3 miesiace udalo mi sie stracic 20 nie 24 kg przyczyniły sie do tego tez cwiczenia na brzuch
teraz skakanka i moj obecny wynosi 69 kg,.
(o)(o)
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jumper pisze:Oprócz brzuszków możesz też robić ćwiczenia na klatę (ze zrozumiałych względów nie dotyczy Pań). Wyćwiczona klata naturalnie podniesie ci cały brzuch (oponkę) do góry :oczko:

a dlaczego Panie nie mogą?
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(o)(o) pisze:
jumper pisze:Oprócz brzuszków możesz też robić ćwiczenia na klatę (ze zrozumiałych względów nie dotyczy Pań). Wyćwiczona klata naturalnie podniesie ci cały brzuch (oponkę) do góry :oczko:

moga, ale po kilku miesiącach ćwiczen musiałabyś zmienić nicka na [o][o]

:hej: :hejhej: :hej:
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ooco "musiałabyś zmienić nicka". Dobre!!!
Ja tam wolę ( o Y o ) od [o][o] ;-).
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(o)(o) pisze:

Nie no mogą, ale nie wiem czy warto?

Obrazek

No bo tutaj to się rozumie samo przez się:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 16:05 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jumper takie lubisz???? ;-).
ODPOWIEDZ