Przygotowanie piłkarskie /pomoc w planie treningowym

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Miodzio1989
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam 19 lat i gram w piłke nożną na niższym szczeblu ligowym w styczniu mam zamiar wybrać się na testy to wyższej ligi.
Mógłby ktoś po krótce opisać tygodniowy plan treningowy na poprawienie wydolności i wytrzymałości bo z tym obecnie mam największe problemy tzn. jakto w niższych ligach ilość i częstotliwość treningów nie pozwoliła mi tego wypracowac w tym sezonie.
Moje tętno max. 190
Proszę o pomoc ;)
New Balance but biegowy
Przemek 23
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Specjalistą nie jestem ale zapomnij, że w ciągu tygodnia wypracujesz kondycję. Zastanów się nad solidnym przepracowaniem zimy. To podstawa jeżeli chcesz być silny kondycyjnie w sezonie.
Grałem kiedyś w nogę przez kilka lat i w zimie musi być wycisk. Zaciśnij zęby przez najbliższe 3-4 miesiące. Pozdro!
trening jest częścią mnie...
Przemek 23
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sorki za pomyłkę... Tobie chodziło o rozpiskę tygodniową... Zacznij od planu 10- tygodniowego. Polecam!
trening jest częścią mnie...
piotrek79
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:30

Nieprzeczytany post

Plan 10-tygodniowy dla piłkarza (nawet amatora) to przesada. To jest plan dla "kanapowców", a nie ludzi, którzy sa w jakimś stopniu aktywni.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

fakt - ale zawsze możę zacząć od tygodnia gdzie jest 15 minut x2 truchtu... 15 minut dla kogoś kto nie biega... (i nawet jest aktywny) to już zazwyczaj nie w kij dmuchał ;-)
Szymon
Obrazek
ODPOWIEDZ