Mam problem - proszę o pomoc doświadczonych

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Gosia82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Jestem początkującą biegaczką i mam mały problem - mianowicie kolki. Robię rozgrzewke, wychodzę i - czasami nawet po przebiegnięciu kilkunastu metrów - łapie mnie kolka. Nie wiem jak sobie z tym radzić, bardzo mnie to zniechęca. Czy może powinnam robić dłuższe rozgrzewki? Może biec z pustym żołądkiem? Może jestem jeszcze zbyt spięta? Proszę, poradźcie coś.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wpisz na forum w polu "szukaj" słowo "kolka", a wyskoczy ci jakieś kilkadziesiąt rad ; )
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rece poruszają się rownolegle w płaszczyźnie do stop
Tygrysi@tko
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Gosia82 pisze:Witam,
Jestem początkującą biegaczką i mam mały problem - mianowicie kolki. Robię rozgrzewke, wychodzę i - czasami nawet po przebiegnięciu kilkunastu metrów - łapie mnie kolka. Nie wiem jak sobie z tym radzić, bardzo mnie to zniechęca. Czy może powinnam robić dłuższe rozgrzewki? Może biec z pustym żołądkiem? Może jestem jeszcze zbyt spięta? Proszę, poradźcie coś.
jest kolka i kolka
jaka? gdzie?

staraj się nie pić dużo na 40 min przed biegiem i jedz min 1,5 godz. przed
gr0chu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sprobuj oddychac swobodnie (nieregularnie). Jezeli robisz wydech w momencie "stapniecia" dana noga przez caly czas to po jakims czasie to powoduje kolke ze strony wlasnie tej nogi (przynajmniej tak czytalem z doswiadczenia dziala).
ODPOWIEDZ