Jak biegać po kondycję?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Mcleod
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!!!!
Mam pytanie dotyczące biegania - otóż trenuje brazylijskie jiu jitsu 4 razy w tygodniu plus raz siłownia zostają mi 2 dni wolne i chciałbym je przeznaczyć na poprawienie kondycji poprzez bieganie bo ostatnio przez wakacje trochę z nią krucho! Jak zacząć bieganie i jakim systemem?
pozdrawiam
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://bieganie.pl/index.php?cat=19

tutaj masz plany treningowe, wybierz cos dla siebie.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Tygrysi@tko
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mcleod pisze:Witam!!!!
Mam pytanie dotyczące biegania - otóż trenuje brazylijskie jiu jitsu 4 razy w tygodniu plus raz siłownia zostają mi 2 dni wolne i chciałbym je przeznaczyć na poprawienie kondycji poprzez bieganie bo ostatnio przez wakacje trochę z nią krucho! Jak zacząć bieganie i jakim systemem?
pozdrawiam
2 dni, to za mało
ale suma sumarum - trening biegowy traktowałbym na Twoim miejscu, jako relax
miro24
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witaj Mcleod
Napisałeś że trenujesz BJJ. Jeśli chodzi o budowanie kondycji a masz pewnie zamiar budować kondycję pod kątem uprawianego sportu walki aby poprostu ta kondycja pomagała ci w sparingach itd. aby była przydatna w walkach??? myslę, że o taką kondycję Tobie chodzi?. Otóz co do biegania napewno przydatne bedą biegi niezbyt długie tzn. napewno bieg 10 kilometrowy będzie zbędny.Myślę, że możesz ograniczyć sie do ok 5 km lekiego biegu. Bardzo istotne będą natomiast różnego rodzaju sprinty(wysiłek beztlenowy, mniej więcej taki rodzaj wysiłku występuje w walce w parterze) Bieganie średich dystansów bardzo szybkim tempem napewno lepiej wpłynie na "użytkową kondycję" w walce (w twoim przypadku) niż bieg 10 kilometrowy. to mój nr gg jeśli masz jeszcze jakieś pytania 7023251 Serdecznie pozdrawiam :hejhej:
Mcleod
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej miro24!!!
Właśnie o taki trening biegowy mi chodzi!!!
Walki, sparingi bjj są bardzo intensywne i kondycja odgrywa dość dużą rolę!
Wysiłek krótki i naprawdę intensywny...
Dzięki za odpowiedz z pytaniami na gg na pewno siępojawię :-)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ