Problem?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Runner123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,. Biegam od 2 tygodni. Postanowiłem ze zacznę po 20 minut 3 razy w ciągu tygodnia ( poniedziałek środa piątek) ale mam problem jednego dnia biegam i jest ok a drugiego łapie mnie kolka i muszę kawałek przejść bo już nie mogę biegnąć dlaczego tak się dzieje ? Uważacie że 20 min na początek wystarczy? Słyszałem że tłuszcz spala się dopiero po 20 min biegu ale głupio było by biegać od razu po np 30 min bo bym sie zniechęcił szybko z powodu nadmiernego wysiłku. Jak długo mam biegać po 20 min? i do ilu min dojść 40 wystarczy? Proszę o odp pozdrawiam dzięki;)
New Balance but biegowy
(o)(o)
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hej :hej:

- biegaj tak długo 20min aż zaczniesz mieć chęci i siłę na 25, potem 30, potem 45, potem 60 i droga wolna :ble:
- nic na siłę, szczególnie w bieganiu, słuchaj siebie i organizmu
- jeśli łapie Cię kolka, to analizuj dzień, moze za dużo jadłeś, piłeś albo słabo spałeś? duuużo możliwości...
- tłuszcz się smali po tych 20/30 minutach ale wydatek energetyczny w postaci przebiegnięcia tych 20 minut to jest zawsze coś!

have fun :hej:
gopixus
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Za szybko biegasz albo masz nie równe tempo.
Runner123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co do tempa to słyszałem żeby biegać tak że jak sie biegnie to żeby można było coś powiedzieć bez przerywania trochę zamotałem:D
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jest plan 10-tyg. Możesz skorzystać, ale przynajmniej przyjrzyj mu się uważnie. Pozwala bezboleśnie i spokojnie wdrożyć się w regularne treningi.
Runner123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A powiedzcie mi szczerze czy takie bieganie sprawi że schudnę ?. Nie jestem nie wiadomo jak gruby ale zaczynają mi sie robić oponki po bokach i chciałbym nie dopuścić do tego by to się powiększyło :D poza tym chciałbym mieć płaski brzuch;p więc musiał bym schudnąć jakieś 5kg da rade to osiągnąć dzięki bieganiu? jak długo muszę biegać?
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zapraszam do tematu -GRUBASY TYLKO DLA WAS

zerknij i zobacz, jakie efekty przynosi bieganie
ODPOWIEDZ