Czy jest coś takiego jak TECHNIKA BIEGANIA?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zaczęłam biegać niecały miesiąc temu. Plan mam, zapał jest. Ale mam wrażenie, że biegam jak ostatnia oferma.... Czy jest jakaś technika biegania? Jak kierować mam swoim ciałem, aby chodziło sprawnie? I tak, żebym krzywdy sobie nie zrobiła
ZARA
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obejmij wyszukiwarke i pocaluj ja .To Twoja niezawodna przyjaciolka .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja to mam problem z rękami, zamiast do przodu i do tyłu naprzemiennie to macham na boki. Dziewczyny z klasy pękają ze śmiechu jak biegnę np. na 60m. :hej:
- Powiedz mi, co jest takiego wyjątkowego w bieganiu? (...)
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
Xander
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rabarbarko, czy ty biegasz w szpilkach albo innych klapkach?

Technika biegania jest kwestią indywidualną, każdy biega inaczej i trudno o jednoznaczne rady, wszystko zależy od osoby, nawierzchni, dystansu, pogody itd. Będzie się poprawiać wraz ze stażem biegowym. Powinnaś z czasem sama wyczuć swoje optymalne tempo, wybicie, rozkład siły.
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

O, wypraszam sobie! Ja biegam w adidasach, chociaż przyznam szczerze, że parę razy biegałam w sandałkach, by mi się noga nie spociła przez te upały.
- Powiedz mi, co jest takiego wyjątkowego w bieganiu? (...)
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
Xander
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jakoś trudno mi sobie wyobrazić machanie rękami "na boki", mi się to kojarzy jedynie z takim "kłusem" w klapkach.

A o bieganiu w sandałach mogłaś wspomnieć w temacie w którym skarżyłaś się na ból stopy - mielibyśmy proste wytłumaczenie. Jeśli jest ci gorąco i się zbytnio pocisz to twój organizm grzecznie informuje cię że bieganie w południowym upale 30-40 stopni nie jest zdrowe.
BTW jeśli jesteś w stanie w tak kiepskim obuwiu zaliczyć normalną trasę to znaczy że twój plan treningowy jest mocno... hm... "delikatny".
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Obejmij wyszukiwarke i pocaluj ja .To Twoja niezawodna przyjaciolka .

dzięki Wojtek :nienie:
poczytałam, popróbowałam
jest dobrze
ODPOWIEDZ