pomocy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam wszystkich,jestem tu nowy .
potrzebuję waszej fachowej pomocy!!!
nie znalazłem sam podobnego tematu,ale do rzeczy mam 28 lat,jestem mężczyzną,ważę 87kg.przy wzroście 188cm.biegam kilka lat,ale tak bardzo amatorsko.wcześniej trenowałem karate 9lat.pływałem w klubie pływackim przez 3 lata. od roku mam pulsometr(polar s610i)biegam z nim i tu zaczyna się problem?wyczytałem gdzieś, że żeby mierzyć sobie tętno spoczynkowe.tak też robię zaraz po przebudzeniu mierzę tętno.najniższy wynik jaki odnotowałem to 39ud/min.,ale nie to jest moim zmartwieniem,po kilku startach w zawodach moje maxymalne tętno,które pokazywał polar wynosiło 205,na innych zawodach 212,i w końcu rekord 224.czy to jest normalne???
sprawdzałem i na innych pulsometrach jest to samo.
proszę o pomoc!
potrzebuję waszej fachowej pomocy!!!
nie znalazłem sam podobnego tematu,ale do rzeczy mam 28 lat,jestem mężczyzną,ważę 87kg.przy wzroście 188cm.biegam kilka lat,ale tak bardzo amatorsko.wcześniej trenowałem karate 9lat.pływałem w klubie pływackim przez 3 lata. od roku mam pulsometr(polar s610i)biegam z nim i tu zaczyna się problem?wyczytałem gdzieś, że żeby mierzyć sobie tętno spoczynkowe.tak też robię zaraz po przebudzeniu mierzę tętno.najniższy wynik jaki odnotowałem to 39ud/min.,ale nie to jest moim zmartwieniem,po kilku startach w zawodach moje maxymalne tętno,które pokazywał polar wynosiło 205,na innych zawodach 212,i w końcu rekord 224.czy to jest normalne???
sprawdzałem i na innych pulsometrach jest to samo.
proszę o pomoc!
z uśmiechem przez życie.
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
Witaj filipati!!!
No zajrzyj do działu trening na pewno tam znajdziesz jakiś wątek o tętnie.
A ja mogę Ci tylko pogratulować (i pozazdrościć) takiego wytrenowania. 39 to wiek w którym zacząłem systematycznie biegać - ale tętno spoczynkowe oj lepiej się nie chwalić. Ciekawe co Ci lekarze mówią?
Pozdrawiam zdrowym rytmem
No zajrzyj do działu trening na pewno tam znajdziesz jakiś wątek o tętnie.
A ja mogę Ci tylko pogratulować (i pozazdrościć) takiego wytrenowania. 39 to wiek w którym zacząłem systematycznie biegać - ale tętno spoczynkowe oj lepiej się nie chwalić. Ciekawe co Ci lekarze mówią?
Pozdrawiam zdrowym rytmem
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
To zawsze jest zagadka jak się ma tak wysokie HRmax (224)
Może Deck coś by o tym powiedział.
Może Deck coś by o tym powiedział.
-
- Rozgrzewający Się
browser.może troszkę konkretniej?
są tu jacyś ludzie,tórzy mogą odpowiedzieć na moje pytanie czy to za trudne pytanie?
to jest forum dla biegaczy,mślałem że tu dostanę odpowiedź troszkę szybciej !
jest gdzieś na forum jakiś dział poświęcony pulsometrom polara,
treningowi w strefach tętna???
są tu jacyś ludzie,tórzy mogą odpowiedzieć na moje pytanie czy to za trudne pytanie?
to jest forum dla biegaczy,mślałem że tu dostanę odpowiedź troszkę szybciej !
jest gdzieś na forum jakiś dział poświęcony pulsometrom polara,
treningowi w strefach tętna???
z uśmiechem przez życie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Deck to użytkownik. wchodzisz w szukaj i szukasz go jako autora postu póxniej na tym poście klikasz PW badz GG jeżeli podał i się z nim konkatkujesz. druga opcją jest też to że wchodzisz w "użytkownicy" i tam go szukasz i tak samo piszesz do niego wiadomosc na PW badz gg.
Pytasz sie czy jest ktos na forum kto moze CI odpowiedzieć na to pytanie a twoje pytanie brzmiało z tego co czytam "czy to jest normalne??" no to ja Ci odpowieadam że tak i ja bym sie cieszył z tak wysokiego w twoim wieku bo to znaczy ze twoje serce jeszcze cos moze. Jeżeli wypowiedzi ludzi z forum Cię nie satysfakcjonują to skieruj swe kroki do fach0wca specjalisty którzy przesiedział 5 lat na studiach i wiele w szpitalu czyli kardiologa na poradę.
Artykułu o polarach chyba nie ma narazie na forum. Ale czy tak zaawansowany sprzet jest Ci potrzebny skoro dopiero zaczynasz? Moze jakas Sigma albo jakis F50 (forerunner- czy jakos tak).
Pytasz sie czy jest ktos na forum kto moze CI odpowiedzieć na to pytanie a twoje pytanie brzmiało z tego co czytam "czy to jest normalne??" no to ja Ci odpowieadam że tak i ja bym sie cieszył z tak wysokiego w twoim wieku bo to znaczy ze twoje serce jeszcze cos moze. Jeżeli wypowiedzi ludzi z forum Cię nie satysfakcjonują to skieruj swe kroki do fach0wca specjalisty którzy przesiedział 5 lat na studiach i wiele w szpitalu czyli kardiologa na poradę.
Artykułu o polarach chyba nie ma narazie na forum. Ale czy tak zaawansowany sprzet jest Ci potrzebny skoro dopiero zaczynasz? Moze jakas Sigma albo jakis F50 (forerunner- czy jakos tak).
gg 3305061