Plan początkowy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Piotrek_9222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy!

Jak napisałem w temacie zastanawiam się nad wyborem planu treningowego. Nigdy nie biegałem zawodowo. Gram jednak w piłkę nożną ale tylko amatorsko. Szukam planu treningowego, który mógłbym zacząć trenować przez około 2 miesiące. Chciałbym aby ten trening był przygotowany na dłuższy dystans np. 2km albo 5km
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja robiłam plan 7 tygodniowy którego efektem jest bieg 30 min bez zatrzymywania się. Plan oceniam bardzo wysoko ;-) Te 30 minut w moim przypadku to akurat 5 km.
Bieg z Psem 4,7 km czas 28,20
(z pauzą na psią kupę)

[url=http://runmania.com/rlog/?u=pinky][img]http://runmania.com/f/daea4d0b55ef6c16f04b8997a51e7e6a.gif[/img][/url]
Piotrek_9222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zależy mi na 2 albo 5 km ponieważ wyjeżdżam na wieś gdzie polem do łaką do sklepu są 2km a drogą 5km
rayker
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Plan treningowy na 5 km oznacza, ze przygotowuje do biegu na tym dystansie, a nie ze kazdy trening ma 5km. Obejrzyj jakis plan.

Chyba, ze Twoim celem jest bieg do sklepu drogą w jak najkrótszym czasie, to wtedy wybierz plan 5 km ! :oczko: w takim wypadku sorry, moja uwaga jest nie na miejscu.
--------------------------------------
Where no man has run before.
Piotrek_9222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chodzi mi o to żeby to 2km i 5km były moim miejscem treningowym i jakie ćwiczenia robić aby na następny dzień nie mieć zakwasów ani mocnej "zadyszki" podczas biegów
yagami
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

czyli nie chodzi ci o uzyskanie dobrego czasu na tych dystansach tylko żeby twój trening ograniczał się do biegania do 2 i 5 km tak? ja to tak rozumiem
Ustąp by zwyciężyć ... Burza łamie drzewa, a trzciną tylko kołysze.
Piotrek_9222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ooo Bardzo Dobrze to zrozumiałeś :)
yagami
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

to spróbuj zacząć od planu 10-tygodniowego(jest na stronie) , możesz go zacząć od 3 tygodnia. Tam max. w ostatnim tygodniu będziesz biegał 30 min to wyjdzie troche ponad 5 km : )
Ustąp by zwyciężyć ... Burza łamie drzewa, a trzciną tylko kołysze.
Piotrek_9222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A mam pytanie. Bo wybrałem plan Pumy 6tygodniowy. Czy on też jest dobry
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Była keidys dyskusja na forum na temat tego planu PUMY aczkolwiek nikt chyba go nie biegał i ejst on dośc dziwny troszke. a 10 tygodniwy jest juz sprawdzonyprzez wiele wiele osób.
gg 3305061
Piotrek_9222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aha. Dziękuje za pomoc. Jeżeli uda mi się wytrzymać 30minut biegu to chyba zacznę zawodowo trenować biegi.

A i jeszcze pytanie. Bo mam tylko 14lat i szczupłą budowę ciała. Czy dam radę wykonać plan 10tygodniowy?
-lisio-
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piotrek_9222 pisze:Aha. Dziękuje za pomoc. Jeżeli uda mi się wytrzymać 30minut biegu to chyba zacznę zawodowo trenować biegi.

A i jeszcze pytanie. Bo mam tylko 14lat i szczupłą budowę ciała. Czy dam radę wykonać plan 10tygodniowy?
On właśnie jest dla tych co jeszcze nie dają rady :oczko: . Spokojnie dasz radę, a szczupła budowa to raczej w bieganiu jest atutem (którego ja nie posiadam :echech: ).
[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
ODPOWIEDZ