Witam Was, biegam od 4-5 tygodni, przez pierwsze 2 tyg pokonywalem 28km tygodniowo, 3-4-5 juz po 47km tygodniowo, od 3 dni nie zrobilem nawet kilometra bo...
Okropnie boli mnie kolano gdy chcce wyprostowac noge w pionie, czyli jakbym stanal prosto i ciagna noge do tylu...
Dlaczego bol dopiero wystapil po 3 dniach? Dlaczego wogole sie pojawil?To moga byc buty? Przetrenowanie?
A drugie kolano jest ok...
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi...
Kolano...
-
- Rozgrzewający Się
Nie, biegam hm na twardej ziemi z odrobina zuzlu...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Za mały staż , za duży kilometraż i gotowe . Umiar to jest najlepsza recepta.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=kanap][img]http://runmania.com/f/985c0ba58b60c4775016c80d94798e2e.gif[/img][/url]
-
- Rozgrzewający Się
Kurcze, ale wczesniej od 12 lat gralem w pilke, przez ostatnie 2 lata w 3 lidze, wiec biegalem duzo wiecej...
Kurcze...teraz pewnie przerwa minimum kilka dni=?
Kurcze...teraz pewnie przerwa minimum kilka dni=?
-
- Dyskutant
Skądże, możesz biegać z kontuzją - słyszałem że chirurgom wieczorami się nudzi.
Dlaczego tylko jedno kolano? Coś musiało paść pierwsze... (tak samo np. w urządzeniu elektrycznym przy zbyt wysokim prądzie przepala się jeden element, choć wszystkie są pod tym samym obciążeniem)
Może to być kwestia nierozgrzania stawów przed bieganiem, przetrenowania, obuwia, wszystkiego właściwie. Podczas gry w piłkę biega się po dużo bardziej miękkiej nawierzchni. Czytałem, że w utrzymaniu stawów w dobrej kondycji pomaga włączenie do diety różnych galaretek itp.
Dlaczego tylko jedno kolano? Coś musiało paść pierwsze... (tak samo np. w urządzeniu elektrycznym przy zbyt wysokim prądzie przepala się jeden element, choć wszystkie są pod tym samym obciążeniem)
Może to być kwestia nierozgrzania stawów przed bieganiem, przetrenowania, obuwia, wszystkiego właściwie. Podczas gry w piłkę biega się po dużo bardziej miękkiej nawierzchni. Czytałem, że w utrzymaniu stawów w dobrej kondycji pomaga włączenie do diety różnych galaretek itp.