Potzrebuje pomocy!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kanel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam zamiar zacząć biegać po lesie, dawno się nie ruszałem a kiedyś lubiłem bardzo biegać.Mam 25 lat 180 cm wzrosty i około 83 kilo wagi.Chciałbym poprawić kondycje.Jak najlepiej biegać żeby właśnie poprawić kondycje.
Pozdrawiam serdecznie!
New Balance but biegowy
yagami
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Spróbuj zacząć od tego http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1 ... Ja też od tego zaczynałem i nie narzekam :) no i biegaj systematycznie :oczko:
Ustąp by zwyciężyć ... Burza łamie drzewa, a trzciną tylko kołysze.
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Cześć,

jak się nie ruszałeś wcześniej to proponuję jeszcze nie zapomnieć o rozciąganiu w czasie treningu. http://bieganie.pl/?show=1&cat=3&id=481.

Ogólnie jak już troszkę potruchtasz to w dziale trening jest pomocne ogłoszenie z linkami do odpowiednich artykułów: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=10697. Ostrzegam jednak, żebyś nie zaczynał tylko od teorii bo jeszcze sobie jakieś fałszywe zdanie o bieganiu wyrobisz...
Znać podstawy jest ważne, ale nadmiar wiadomościna początku może zaszkodzić, zwłaszcza jeśli sam nie bedziesz mógł sobie ich usystematyzować.

Zacznij więc plan 10-tygodniowy + rozciąganie i przeglądaj forum ;-). Jak już się trochę zaczniesz wciągać to znajdziesz tutaj wszystko co potrzebne!

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie znam się, ale najlepiej to moim zdaniem byłoby, żebyś pierwsze pochodził np. przez tydzień codziennie na długi spacer, by rozruszać kości. Ja tak robię przed niektórymi biegami.
- Powiedz mi, co jest takiego wyjątkowego w bieganiu? (...)
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no ruszaćkoścmi tomzoe nie bo one niektóenie sa za bardzo elastyczne i sie połamac mogą ale jakieś małe marsze czy lekkie truchty dla rozruszania się i stawów śmiało:D
gg 3305061
anke
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

biegam już od ponad 2 miesiace . niedawno zwiększyłam trasę i dostaję bólu w lewym podżebrzu . Jeśli ktoś zna sposób na kolke niech napisze :ojnie: :ojnie:
ODPOWIEDZ