Ile

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ile jeść ? Ile biegać? Czterema słowami :hej:
- Powiedz mi, co jest takiego wyjątkowego w bieganiu? (...)
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rabarbarka_16 pisze:Ile jeść ? Ile biegać? Czterema słowami :hej:
czterema słowami się nie da
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mało jeść - dużo biegać.
aolesins
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobrze jeść, odpowiednio biegać
[url=http://runmania.com/rlog/?u=aolesins][img]http://runmania.com/f/1f8a6a254b727ad4b3be2d11bf661f5a.gif[/img][/url]
10K - 46:23
15K - 1:17:33
21.097K - 1:42:15
77Mirek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wolno jeść, szybko biegać.
Artur D.
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Idzie luty kuj buty.
marnet
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

idzie maj nie róbmy sobie jaj :)
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jakie dowcipnisie! :hahaha: Mam pytanie: Idzie (właściwie już jest) lato. Wpadł mi do głowy pomysł, ale tym razem wolę się was poradzić zanim wprawię go w czyn, aby nie skończyło się znowu uszczerbkiem na moim zdrowiu. A więc, czy podczas upałów biegać po godzinie 20, gdy już jest chłodniej, a może wcześniej, bo wtedy się więcej spocę i więcej tłuszczu "wytopię"?(A przy okazji opalę :hej: )?
- To prawie jak latanie. Jesteś lekki, jesteś najszybszą rzeczą w kosmosie, jakbyś nic nie ważył. Wysysasz prędkość z Drogi Mlecznej i czujesz, że możesz dotknąć gwiazd.
PinUpGirl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:Mało jeść - dużo biegać.
Biegać w rozsądnych ilościach i jeść w rozsądnych ilościach.
rabarbarka_16 pisze:A więc, czy podczas upałów biegać po godzinie 20, gdy już jest chłodniej, a może wcześniej, bo wtedy się więcej spocę i więcej tłuszczu "wytopię"?(A przy okazji opalę :hej: )?
Pocenie nie ma nic wspólnego z wytapianiem tłuszczu.

W czterech słowach: Poczytaj trochę zanim zaczniesz. Lepiej zacząć później ale z głową, bo błędy mszczą się latami (również kłopotami z sylwetką w przyszłości). ( no i nie zmieściłam się w limicie :bum: )
[url=http://runmania.com/rlog/?u=PinUpGirl][img]http://runmania.com/f/f7c2c3e8ea675093ff0011c7b9248496.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam pytanie! Czy jak mnie po 10 min. biegu zaczyna boleć ( kłuć) w środkowej części stopy to to jest oznaka jakiejś kontuzji, czy nie? :niewiem:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rabarbarka_16 pisze:Mam pytanie! Czy jak mnie po 10 min. biegu zaczyna boleć ( kłuć) w środkowej części stopy to to jest oznaka jakiejś kontuzji, czy nie? :niewiem:
jak cos boli to cos moze byc z ta stopa nie tak... ale niewiadomo czy to jakas powazna kontuzja czy chwilowe spiecie ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Xander
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Od wewnętrznej części? Przy każdym kroku? Zdarza mi się coś takiego czasem na wf-ie, przy bieganiu po szkole nigdy. Najprawdopodobniej to kwestia obuwia, dokładniej podeszwy (na wf zakładam najtańsze trampki "od Chińczyka").
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie tak boli bez względu jakie mam obuwie. Pewnie mam to już bardziej rozwinięte. Muszę iść do lekarza?
Xander
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zawsze tak było czy ostatnio się pojawiło? Ile to już trwa? Próbowałaś zrobić sobie parę dni przerwy w bieganiu? Czy miałaś kiedykolwiek jakieś problemy z nogami? (np. płaskostopie, uszkodzenie ścięgna, złamanie)
Awatar użytkownika
rabarbarka_16
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie, nogi to mam chyba normalne...(bez płaskostopia), :hej: Ale od 2-3 lat dokucza mi to kłucie, o którym pisałam powyżej. Chyba to przez to moje bieganie w domu, co jest gdzieś tam na forum... Przyznaję ze wstydem, że biegałam w normalnych kapciach :hejhej:

Może ktoś zna jakieś ćwiczenia, albo sposoby, żebym jednak nie musiała iść do lekarza? Nie nawidzę lekarzy!!! brrr....
ODPOWIEDZ