Help me!!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
LeonTSF
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich serdecznie.
Mam prośbę, otórz 24 czerwca mam test sprawnosci fizycznej do policji wiem ze to moze troszeczke nie te forum ale to wiąże sie z bieganiem.
Jednym z zadan jest tor przeszkód.Jest to krotki bieg, okrązenie pachołka, przewrót w przód, bieg ,okrązenie pacholka przewrót w tył, bieg ,okrązenie pacholka i meta.Trzeba mieć czas w granicach 14 sekund.
Ja robiłem sobie tydzien temu próbę i miałem 17,5 sekundy wiec za dużo.
I tu moja gorąca prośba.Nie wiem co zrobić zeby wytrenować szybkość.
Jak biegać,kiedy,ile, co jest najbardziej wskazane. Prosze o pomoc bo za 22 dni test wiec mam mało czasu z góry dzieki za wskazówki.
New Balance but biegowy
elizakop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

..
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 17:44 przez elizakop, łącznie zmieniany 1 raz.
Eaxene
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak na moje to nie ma co poprawiac szybkości biegu, bo raczej ważniejsze będzie odpowiednie okrążenie pachołków i przewroty, a pewnikiem te elementy będa najwięcej czasu zajmować , więc sądze że lepiej poćwicz technike przewrotu, czy odpowiednie obiegnięcie tego pachołka(co sie domyślam łatwe nie jest;P przynajmniej mi nigdy nie wychodziło :P ), bo jeśli masz w tym jakieś braki to poprawa tych elementów najlepiej odbije się na wyniku:) a skoro limit czasowy wynosi 14 sek w tym dwa okrążenia pochołka i dwa przewroty to na bieg nie będzie dużo czasu, a poza tym to po zrobieniu jednego z tych elementów i rozpędzeniu się za chwile i tak musiałbyś hamować przed kolejnym;)
ODPOWIEDZ