Kondycja - pytanie :)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Misiek1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zaczynam dopiero biegać choć z aktywnością fizczyną spotykam się na codzień. W szkole w-f 2 razy w tygodniu, dziennie wprawy na dwór. Granie w piłke nożną, siatkówke, jazda na rowerze, wyprawy na basen itd. :)
Więc z wytrzymałościa nie mam dużego problemu.
Mam pytanie. Jak poprawić swoją kondycję oraz szybkość biegu. Jak się pewnie niektórzy domyślili chodzi o odległości 60m, 100m, 200m, 1000m, 1500m, 30 minut biegu. Z ostatni nie ma problemu. Są to odległości które biegam w szkole na w-f. Zaczyna się wiosna i nie chce po raz kolejny dostać 3 max 4. Chciałbym dostać 5. pomóżcie :)
New Balance but biegowy
Misiek1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sory za double posta, ale pomoże mi ktoś? :P
To dla mnie ważne
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zrób sobie jeden z planów treniengowych na 1500 m a do 60 i do 100 musisz sie przygotowac treniengiem sprinterskm janie wiem czy dorbze mówie ale sadze zepowinienes wykonywać rpzebieżki na jakies 95% - 100 % twoich mozliwosci.
gg 3305061
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Browser pisze:zrób sobie jeden z planów treniengowych na 1500 m a do 60 i do 100 musisz sie przygotowac treniengiem sprinterskm janie wiem czy dorbze mówie ale sadze zepowinienes wykonywać rpzebieżki na jakies 95% - 100 % twoich mozliwosci.

:nienie: :hahaha:

trening sprinterski to wiecej anizeli przebiezki. Trzeba trenowac sile nog dynamizm oraz oczywiscie krotkie odcinki. Dlatego proponowalbym Ci rozgraniczyc, albo 1000m i wiecej albo sprint :) Plany treningowe masz na stronie.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
ODPOWIEDZ