Cześć Wszystkim,
Nie jestem zbyt nowym członkiem tego forum, jednak jest to mój pierwszy post. Mam pytanie do was. Jak biegacie to jakiego stylu używacie? Mam na myśli długość pojedyńczych kroków. Czy są to długie wybicia a rzadsze czy też krótkie ale częstsze?
Pozdrawiam
Dlugosc Kroków
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
hmm w biegu z tego co sie nie myle wyrozniamy dwie techniki biegu KLASYCZNA i ZMODYFIKOWANA
Klasyczna- to naturalny sposob biegu- od wywjania rekami i nogami (zwlaszcza u kobiet- jest to spowodowane brakiem koordynacji ktora rozwijamy do ok 10-max 12 roku zycia) do dlugich krokow i tak zwanego dreptania- w miare ilosci przebiegniatych kilometrow Twoja technika staje sie berdziej ekonomicza itd pozniej mozna ja ulepszyc ale to mozolny proces
Zmodyfikowana- to nic innego jak technika biegu sprinterskiego
pozdrawiam
Klasyczna- to naturalny sposob biegu- od wywjania rekami i nogami (zwlaszcza u kobiet- jest to spowodowane brakiem koordynacji ktora rozwijamy do ok 10-max 12 roku zycia) do dlugich krokow i tak zwanego dreptania- w miare ilosci przebiegniatych kilometrow Twoja technika staje sie berdziej ekonomicza itd pozniej mozna ja ulepszyc ale to mozolny proces
Zmodyfikowana- to nic innego jak technika biegu sprinterskiego
pozdrawiam