Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 6-cio tygodniowy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:)

Tylko co dalej? Ja do końca tygodnia zamierzam zrobić spokojne dwukrotne wybieganie po 30 min. W przyszłym tygodniu wdrożę jakiś plan na 10 km. W moim sennych fantazjach coraz częściej pojawia się data 13 kwietnia Częstochowa, bieg na 10 km.... :lalala:
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Oj nie, nie Kochana.. Ty jesteś w takim razie daleko przede mną..ja jeszcze muszę łyknąć trzydzieści minut,a później je pielęgnować :oczko: mój cel piątka..
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak. Gdybyśmy mieszkali w tym samym mieście to pobieglbym z Tobą, żeby Ci udowodnić.
No pewnie bym ze strachu przebiegła mając bata nad sobą :hahaha:

Aldona - Super!!! Gratulacje :-)
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
Oldies
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:długi krok... akurat to nie najlepiej świadczy o technice biegacza, więc nie bierzcie z nich przykładu ;)
No moze nie byl taki dlugi, zeby ciezko opadal, ale taki wlasnie jak ...strus :-) A moze mial dlugie nogi, sama nie wiem :hej: Po prostu ja przy tym to ..tiptopki.
P@weł pisze: Z obecnej swojej perspektywy (choroba) powiem Ci, że zazdroszczę Tobie w ogóle możliwości biegania. Aha, no i teraz, gdybyś mnie minęła kaszlącego, ja bym się czuł przy Ursusie jak rdzewiejący, stary maluch, "kaszlak" ;)
Pawle, zycze Ci powrotu do zdrowia jak najszybciej.
Dzis znowu ciezko bylo, moze nie Ursus ale trabi :hahaha: Ale zawzielam sie i pchalam go, pchalam te szesc razy po cztery :trup: Ostatnio mam problem z czasem, teraz trzy dni przerwy byly, zauwazylam, ze to robi roznice jednak.
Wilma pisze: Zastanawiam się od którego tygodnia zacząć jak już się poczuję pewniej z nogą, żeby ponownie nie przeciążyć kolan i kostek. Jak myślicie? A może na razie tylko marsze?
Wilmo, fajnie, ze mozesz cwiczyc. Moze po prostu wyjdz i zobaczysz jak Ci idzie, po prostu nic na sile. Zrob sobie lajtowy ten pierwszy raz. Ciesze sie, ze to nic powaznego. :-)

Aldona, Provitamina, gratulacje dla Was! :usmiech:

Milego weekendu!
no run no fun
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oldies dzięki :)

Wilma zrób tak jak Ci Oldies radzi. Mniejsze obciążenie to i mniejsze ryzyko.

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
genzos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

I minal tydzien 4/1. W sumie tylko za perwszym razem bylo ciezko, ale to moja wina, zaczeam zbyt szybko i w polowie nie dawalam rady. Za kazdym kolejnym razem bieglam najwolniej jak sie da i po 3 okrazeniu osiedla (a mam ich do zrobienia 6 bo idealnie pasuja do powtorzen w planie) dopiero przyspieszalam, ale tez bez przesady. I kazdy kolejny trening w ten sposob, zero bolu miesni, zero demotywujacego przemeczenia. I nagroda, 2 kg mniej, lepsze samopoczucie i satysfakcja:)))
Od jutra 4:30/0:30...
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To czekamy na kolejny okrzyk: udało się! :) Z tego 4:30/0:30 to już naprawdę tylko chwilka :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To ja w takim razie moge krzyknąć - UDAŁO SIĘ!!!!:)
Wczoraj, czułam, że to jest TEN dzień.. i pokusiłam na 30 minut...no i tak jak wczesniej pisal Paweł - dało się?? No dało sie !!!:)
Euforia wielka, dreszcz radości po plecach mi przebiegł, a najpiekniejszy moment był wtedy, gdy pani ze sport trackera, do ucha mi powiedziała, że mam 4 km za soba i przebieglam 28 min i 20 sek., to wiedziałam, że jestem juz w przysłowiowym domu.. ale to jeszcze nie koniec... wtedy gdy została mi tylko minuta do końca, Freddie Mercury, zaśpiewal mi do ucha - we are the champion...zamiast biec, to zaczęłam z radości skakać po chodniku :hej:
Mój cel na następny miesiąc, to pielegnowac tę trzydziestkę i poprawiać czas, trzymac dietę, brakiem spadku wagi sie nie przejmowac, tylko cieszyc, że spodnie z tyłka lecą :hejhej:
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aldona brawo! : :hej: Czas rewelacja :) Popadam przez Ciebie w kompleksy :spoczko:
To dopiero teraz zaczyna się przyjemność... :)

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brawo!
o
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Gratulacje, szczególnie się cieszę bo to mój ulubiony plan. :)
Dla tych z was, którzy maja podobne rozterki co Provitamina:
Provitamina pisze::)
Tylko co dalej? Ja do końca tygodnia zamierzam zrobić spokojne dwukrotne wybieganie po 30 min. W przyszłym tygodniu wdrożę jakiś plan na 10 km. W moim sennych fantazjach coraz częściej pojawia się data 13 kwietnia Częstochowa, bieg na 10 km.... :lalala:
stworzyliśmy to:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=3576

Mam nadzieję, że niedługo będziecie biegać tak jak kolega na filmie pod koniec tekstu.
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Adam, linka ktorego podałeś, mam wrzuconego do folderu ulubione.. zrobiłam to w tym samym dniu, gdy logowalam sie do na forum, tak na wszelki wypadek, gdyby udalo mi sie plan Pumy zrealizować :oczko: A że sie udało, to od jutra wdrażam go w zycie...
Vitamina, Wilma, dziękuję :uuusmiech:
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kolejny tydzień zaczęty: 3min/2min. Jak na pierwszy dzień to fajnie jeśli chodzi o wydolność - biegło mi się znacznie lepiej niż w zeszłym tygodniu, ale, że zawsze mam tak że jak mi już coś wychodzi to musi sie coś spinkolić to od połowy (po ok 15 minutach) po przekroczeniu 2 minut biegu zaczęły mi cierpnąć stopy, pod koniec musiałam strasznie wolno maszerować żeby popuściło do ostatnich 3 minut biegu :echech: Masło maślane ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Kurcze nie wiem co to może być? Miał ktoś z Was coś takiego? Jak sobie z tym poradzić? Pomóżcie bo za cholerę nie chce tego zaprzepaścić :taktak:
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aldona pisze:a najpiekniejszy moment był wtedy, gdy pani ze sport trackera, do ucha mi powiedziała, że mam 4 km za soba i przebieglam 28 min i 20 sek., to wiedziałam, że jestem juz w przysłowiowym domu.. ale to jeszcze nie koniec... wtedy gdy została mi tylko minuta do końca, Freddie Mercury, zaśpiewal mi do ucha - we are the champion...zamiast biec, to zaczęłam z radości skakać po chodniku :hej:
cudownie jest czytać takie słowa - nic tak nie zaraża, jak entuzjazm :). Powiem Ci, że jak napisałaś o Freddie'm, to ja miałem ciary na plecach :)..Wiem, jak muzyka potrafi grać z emocjami i nieść :)
Aldona pisze:brakiem spadku wagi sie nie przejmowac, tylko cieszyc, że spodnie z tyłka lecą :hejhej:
..hmm, mnie się właśnie zrobił taki..radosny problem :) ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

polcia2000 pisze:po przekroczeniu 2 minut biegu zaczęły mi cierpnąć stopy, pod koniec musiałam strasznie wolno maszerować żeby popuściło do ostatnich 3 minut biegu
Ja nie miałem, ale wiem, że niektórzy mieli, sami im przechodziło, jeśli się niepokoisz przejdź się do lekarza, pewnie najlepiej do kardiologa.
ODPOWIEDZ