Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 6-cio tygodniowy
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Polcia weź ze mnie przykład (szczegóły na blogu). Wszystko jest możliwe. Ja w to dopiero uwierzyłam, jak przekonałam sie na własnej skórze. Na początku myślałam, ze nie dam rady biec ciągiem 5 min, bo do tej pory biegałam tylko 3 min.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

=========
-----
Moje endo
Mój blog

=========
-----
Moje endo
- Aldona
- Stary Wyga
Provitamina, a gdzie jest Twój blog??Provitamina pisze:Polcia weź ze mnie przykład (szczegóły na blogu). Wszystko jest możliwe. Ja w to dopiero uwierzyłam, jak przekonałam sie na własnej skórze. Na początku myślałam, ze nie dam rady biec ciągiem 5 min, bo do tej pory biegałam tylko 3 min.
- polcia2000
- Stary Wyga
też właśnie szukałam Twojego blogu - i nie wiem czy masz swój czy chodzi ci o ten na którym piszemy 

"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=57&t=32148
Tak. Gdybyśmy mieszkali w tym samym mieście to pobieglbym z Tobą, żeby Ci udowodnić.polcia2000 pisze: Adam
Mam rozumieć przez to że jak dobiorę odpowiednie tempo to te 30 minut przebiegnę nawet dziś ?
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Tutaj znajduje się mój blog: viewtopic.php?f=57&t=32148
Zapraszam do czytania. Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś życzliwa osóbka, doświadczona w bieganiu i doradzi co dalej.
Zapraszam do czytania. Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś życzliwa osóbka, doświadczona w bieganiu i doradzi co dalej.
Mój blog

=========
-----
Moje endo
Mój blog

=========
-----
Moje endo
-
- Wyga
Polcia, tak, tempo bylo problemem...gdy tu napisalam, to tkwilam wciaz w 3minutach, nie bylam w stanie dolozyc minuty, i wlasnie porada dot tempa, zeby przejsc na truchcik, to bylo to! Wtedy pobieglam bez planu, i dalam rade 12 minut az kolka max to przerwala
I wtedy przeszlam na planowe 4 minuty. Wiec to JEST kwestia tempa tez.
Poza tym, sa dni, w ktore mi lekko i latwo, a sa dni, w ktore wszystko idzie ciezko.
Ale ja sobie daje czas, poza drobnymi zalamaniami
Daje sobie tez czas, bo zakladam tez, ze wiek, w ktorym zaczelam aktywnosc tlumaczy mnie troche.
Idzie dobrze. Ale tez mam zapedy, ze chcialabym juz, teraz, zaraz, i szybko...
szczegolnie gdy wymija mnie jakis wytrawny biegacz lub biegaczka, o pieknej postawie, dlugim kroku, lekkim, bez zadyszki jak ja
Wtedy czuje sie jak wysluzony traktor ursus przy jakims lamborghini 

Poza tym, sa dni, w ktore mi lekko i latwo, a sa dni, w ktore wszystko idzie ciezko.
Ale ja sobie daje czas, poza drobnymi zalamaniami

szczegolnie gdy wymija mnie jakis wytrawny biegacz lub biegaczka, o pieknej postawie, dlugim kroku, lekkim, bez zadyszki jak ja

no run no fun
- Aldona
- Stary Wyga
no właśnie ten długi krok....mój rowna sie długości mojej stopyOldies pisze:........szczegolnie gdy wymija mnie jakis wytrawny biegacz lub biegaczka, o pieknej postawie, dlugim kroku, lekkim, bez zadyszki jak jaWtedy czuje sie jak wysluzony traktor ursus przy jakims lamborghini

A dzis bardzo prosze o zaciśnięcie kciuków.. zaczynam moje pierwsze cztery minuty.. na biezni niestety

-
- Wyga
Mysle, ze moj krok jest taki samAldona pisze: no właśnie ten długi krok....mój rowna sie długości mojej stopy![]()
A dzis bardzo prosze o zaciśnięcie kciuków.. zaczynam moje pierwsze cztery minuty.. na biezni niestety

Zaciskam kciuki, dasz rade i bedziesz baaardzo zadowolona!

no run no fun
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
długi krok... akurat to nie najlepiej świadczy o technice biegacza, więc nie bierzcie z nich przykładu 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Dyspozycja dnia.Oldies pisze:Poza tym, sa dni, w ktore mi lekko i latwo, a sa dni, w ktore wszystko idzie ciezko
Fajnie napisaneOldies pisze:szczegolnie gdy wymija mnie jakis wytrawny biegacz lub biegaczka, o pieknej postawie, dlugim kroku, lekkim, bez zadyszki jak jaWtedy czuje sie jak wysluzony traktor ursus przy jakimś lamborghini

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Wilma
- Zaprawiony W Bojach
Dostałam zielone światło na bieganie ale chyba jeszcze odpuszczę na kilka dni. W czasie badania nic nie bolało ale przy szybszym chodzeniu czy próbach podbiegu ja ten ból nadal czuję, choć nieporównywalnie mniejszy. Gdyby znowu mnie bolało bardziej to mam zrobić usg ale wolałabym się do takiego stanu nie doprowadzić.
Zastanawiam się od którego tygodnia zacząć jak już się poczuję pewniej z nogą, żeby ponownie nie przeciążyć kolan i kostek. Jak myślicie? A może na razie tylko marsze?
Zastanawiam się od którego tygodnia zacząć jak już się poczuję pewniej z nogą, żeby ponownie nie przeciążyć kolan i kostek. Jak myślicie? A może na razie tylko marsze?
o
- Aldona
- Stary Wyga
Zrobiłam to!!!! Zrobiłam to i z palcem w 4.....literach :uuusmiech: :uuusmiech: :uuusmiech:
Jak mi lekko było, jakbym skrzydeł dostała normalnie, szczególnie wtedy gdy Jon Bon Jovi śpiewał mi do ucha Bed of Roses
Tempo 7 km/h, czyli żadne, ale nie było zadyszki i dziś w takim tempie 30 min zrobiłabym z pewnością
Jak mi lekko było, jakbym skrzydeł dostała normalnie, szczególnie wtedy gdy Jon Bon Jovi śpiewał mi do ucha Bed of Roses

Tempo 7 km/h, czyli żadne, ale nie było zadyszki i dziś w takim tempie 30 min zrobiłabym z pewnością

- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Brawo! Da się, jak widaćAldona pisze:Zrobiłam to!!!! Zrobiłam to i z palcem w 4.....literach :uuusmiech: :uuusmiech: :uuusmiech

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Aldona gratuluje
Przekonałaś sie, ze sie da
Rozumiem Twoja radość, bo wczoraj to samo przeżywałam. Wracałam z treningu z uśmiechem na twarz.

Mój blog

=========
-----
Moje endo
Mój blog

=========
-----
Moje endo
- Aldona
- Stary Wyga