Jaki czas na półmaraton???

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
adiamusx
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam po sporej przerwie. Zacząłem wątek to i wypada go zakończyć, bo pierwszy półmaraton już za mną. Początkowo martwiłem się odwołaniem półmaratonu w Katowicach ale znalazłem informację o I Półmaratonie Bytomskim. 20 września stawiłem się na starcie i pobiegłem :hej:
Pierwsza moja taka impreza ale jestem zadowolony, że właśnie tam był mój debiut. I do tego rewelacyjny nr startowy jaki mi zaoferowano !!! 13 :bum:
Trasa była wymagająca jak na mnie i pora nowa, bo zawsze biegam wieczorem. Ale udało się. Dobiegłem z troszkę gorszym czasem niż chciałem, czyli 2:00:45. Poznałem też co to jest bieg z kolką przez parę kilometrów i straszne skurcze w nodze na ostatnich kilometrach (wtedy najwięcej czasy straciłem bo momentami skurcze uniemożliwiały mi dalszy bieg).
Podsumowując swój plan na ten rok uznaję za wykonany. Teraz miesiąc biegania rekreacyjnego, a na wiosnę kolejny półmaraton (z lepszym czasem mam nadzieję). Na jesień 2010 może porwę się w końcu na maraton.
Pozdrawiam wszystkich biorących udział w wątku na forum oraz w półmaratonie Bytomskim :bleble:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=adiamusx][img]http://runmania.com/f/99977e34b4d5ed30f641b734f10f030c.gif[/img][/url]
[b][size=75]BIEGAĆ KAŻDY MOŻE. TROCHĘ LEPIEJ LUB TROCHĘ GORZEJ!!! :)[/size][/b]
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1 Półmaraton Bytomski to również mój debiut :) Wszyscy znajomi, z którymi biegam radzili mi odpuścić, bo trenuję dopiero od lipca (a właściwie od połowy sierpnia, bo w lipcu były jedynie cotygodniowe przebłyski, że warto coś ze sobą zrobić), ale pobiegłem i nie żałuję - udało mi się w 1:59:30 :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ