Piwo i bieganie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kibuc
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:12

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
kibuc pisze:Ciekawe, ze w artykule zatytulowanym "obalamy mity" autor juz na poczatku powtarza mit najpopularniejszy i, wg mnie, najbardziej szkodliwy: ze pija wszyscy.
To niefortunne sformułowanie. Jednak z następnego zdania wynika wg. mojej opinii, że stwierdzając "piją wszyscy" autor miał na myśli nie tyle każdego biegacza z osobna, ile fakt, że w każdej grupie biegaczy od parkowych szuraczy, przez zaawansowanych amatorów po profesjonalistów znajdziemy takich co nie pogardzą alkoholem. Z reszty artykułu wynika też, że słowo "piją" nie jest tożsame z "nadużywają". Lampka wina do obiadu to picie i pół litra na głowę to picie.
Nie wykluczam, ze do glosu doszla moja reakcja alergiczna na ten zwrot :)

Ciekawy jest dla mnie fragment o niekorzystnym wplywie na regeneracje, bo pamietam, jak jeszcze w liceum wf-ista po zajeciach polecal nam wypicie po piwie "na odkwaszenie".
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niezly wuefista... :bum:
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kibuc pisze:Ciekawy jest dla mnie fragment o niekorzystnym wplywie na regeneracje, bo pamietam, jak jeszcze w liceum wf-ista po zajeciach polecal nam wypicie po piwie "na odkwaszenie".
Mój w szkole średniej permanentnie roztaczał regenerująco-odkwaszająca woń. Taki "healing spell", żeby uczniowie nie mieli zakwasów ;)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

pudzian na starcie sie zaczal wypowiadać xd
https://youtu.be/b6B9yLg4rKs
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
ODPOWIEDZ