Waga ciężka

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
yozzz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i minął kolejny tydzień, w trakcie którego wydarzyły się następujące rzeczy:
1. Poniedziałek - 7,5km w 48min. - 3 interwały po 1,2km.
2. Środa - 7,5km w 49min. - 6 interwałów po 400m.
3. Sobota - 5,5km w 36min.
4. Niedziela - start w biegu na 5km, czas 28:12.

Waga spadła o kolejny kg i na tą chwilę to 110kg. Jeszcze co najmniej 10kg muszę się pozbyć.

Przez prawie cały tydzień zmagam się z bólem ręki, od ramienia do łokcia. Przez 2 dni nie mogłem ręki podnieść. Leki i maści przeciwbólowe pomogły jakoś to przeżyć ;) Nie mam pojęcia skąd to się wzięło.

W nadchodzącym tygodniu mam zamiar 2 razy pobiec ponad 10km, żeby w niedziele wystartować w moim pierwszym biegu właśnie na 10km.

Pozdrawiam
PKO
yozzz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i kolejny tydzień przemknął. Tym razem tylko 3 dni z bieganiem.
Poniedziałek - pierwszy raz pokonałem 12km, czas 1g:08m.
Piątek - 5,28km w 31 minut.
Niedziela - pierwszy start w biegu na 10km :szok: Ostatnie miejsce, ale jestem bardzo zadowolony, bo uzyskany czas - 58m:01s był o 6m:52s lepszy od dotychczasowego najlepszego wyniku :szok: Nie wierzyłem, że uda mi się utrzymać takie tempo, ale jakoś dotrwałem.

Pewnie większość użytkowników taki czas, to wykręca biegnąc tyłem, ale dla gościa z taką nadwagą to duża sprawa :uuusmiech:
DawidK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Super gratulacje, trzymaj tak dalej.
yozzz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Po dłuższej nieobecności kilka informacji. Jeszcze mnie nie znudziło bieganie. Przez ostatni miesiąc spadła jednak częstotliwość, ale emocje wyborcze opadły i będzie więcej czasu :oczko:

Wystartowałem w biegu ulicznym na 5km, którego znowu nie wygrałem :bum: Ale i ostatni też nie byłem, a czas jaki miałem to 27:43.

Waga spadła z prawie 130kg do 107kg. Coraz lżej mi się biega. Trochę bałem się spadku temperatur, ale ubiór z LIDL'a daje radę. Dokupiłem tylko czapkę i bokserki w Decathlonie i zimno nie straszne. Ostatnio w TESCO jest zestaw bielizny termoaktywnej góra (długi rękaw) + dół za ok. 35zł. Wczoraj sprawdziłem górę + koszulka z LIDL'a i przy temperaturze 4*C nie odczuwałem zimna.

Muszę jeszcze zaopatrzyć się w kurtkę przeciwwiatrową, ale to muszę przymierzyć i za jakiś czas może będę w mieście gdzie jest Decathlon.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ