Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 10-cio tygodniowy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mama kin coś jest w tym, ponieważ wczoraj byłam w pracy i musiałam iść pobiegać popołudniu i zdecydowanie lepiej mi poszło niż na poprzednich treningach południowych w sobotę. Jedynie co mnie teraz martwi to brzydka pogoda, nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś jest okropnie zimno i deszczowo 

- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Najfajniejsza pogoda do biegania, nie cierpię upałówalim pisze:nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś jest okropnie zimno i deszczowo

-
- Rozgrzewający Się
Chciałem się pochwalić czymś
Jestem w trakcie tygodnia 8, akurat biegam na urlopie w Chorwacji i jutro wracam do kraju to na pożegnanie postanowiłem że dzisiaj zrobie sobie bieganko specjalne. Chciałem pobiec bez przerwy 5km, żeby sprawdzić czy dam radę przed końcem planu, ale że mi się dobrze biegło, to przeciągnąłem sobie trening... do pełnej godziny
Zrobiłem w ciągłym biegu 8km!!! Da się, mimo że 29 lat siedziałem na tyłku przy konsoli/komputerze, wreszcie się ruszyłem i zacząłem biegać, a dzisiaj jestem w stanie przebiec bez przerwy 60 minut! Jesli ja dałem radę to i wy dacie, ważne żeby się nie poddawać i przeć z planem do przodu! Trzymam za Was kciuki!

-
- Rozgrzewający Się
yoko uwazaj w czercu skonczylem wlasnie plan 10 tyg i sobie pobieglem od razu 60 min bez przerwy efekt to naciagniecie miesnia przywodziciela uda i dwa miesiace bezczynnosci,wczoraj zaczalem biegac ponownie ,kontuzja ustapila
-
- Rozgrzewający Się
Witam,
już trochę pobiegałęm ... niemal miesiąc. To co zauważyłem:
- nie przejadać się(nawet na 2-3 przed bieganie.... obiadek u mamusi
) jeśli nawet nie będzie łapać kolka to i tak nieprzyjemnie się biega
- rozgrzewka ... bardzo istotna bez niej boli mnie kolano
- niewolno biegać zbyt długo ... bolą stawy
Co do komentarza Adama, zgadza się wszystko po około 2 tygodniach zrozumiałem wszystko o co chodzi
już trochę pobiegałęm ... niemal miesiąc. To co zauważyłem:
- nie przejadać się(nawet na 2-3 przed bieganie.... obiadek u mamusi

- rozgrzewka ... bardzo istotna bez niej boli mnie kolano
- niewolno biegać zbyt długo ... bolą stawy
Co do komentarza Adama, zgadza się wszystko po około 2 tygodniach zrozumiałem wszystko o co chodzi

-
- Rozgrzewający Się
Witam,
Mam pytanie jestem na 4 tygodniu miałem 2 dni przerwy od biegania.Wykonałem 2 marszo biegi zamiast 4.C
zy muszę odrobić ten tydzień czy lecieć dalej? Mam 25 lat, i praktycznie zerową kondycję.
7 lat temu miałem na 1 km 2: 40. Chciałbym do tego wrócić.Tylko do tego momentu przytyłem 43 kg...
Runstatic: Szymon Lukasz zapraszam
Mam pytanie jestem na 4 tygodniu miałem 2 dni przerwy od biegania.Wykonałem 2 marszo biegi zamiast 4.C
zy muszę odrobić ten tydzień czy lecieć dalej? Mam 25 lat, i praktycznie zerową kondycję.
7 lat temu miałem na 1 km 2: 40. Chciałbym do tego wrócić.Tylko do tego momentu przytyłem 43 kg...
Runstatic: Szymon Lukasz zapraszam
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to ładny przyrost. Nie musisz powtarzać tygodnia. To zależy od tego jak się czujesz przy dłuższym biegowym odcinku.
Mogło by się okazać, że wolnym truchtem jesteś w stanie od razu przetruchtać te 30 minut.
Mogło by się okazać, że wolnym truchtem jesteś w stanie od razu przetruchtać te 30 minut.
-
- Rozgrzewający Się
Ile powinienem mniej więcej przebiegać jeśli jestem teraz na 5 b 2,5 m?
Pytam ponieważ z ciekawości zawsze sprawdzam na Runstastic ( nie bazuję na km - na tym etapie na pewno )
Pytam ponieważ jeżeli był tydzień 4 b 2 m, zdarzyło mi się przebiec 5,60 km najwięcej a w chwili obecnej jest to mniej więcej 4,30- 4,70 km.
Skąd taka różnica może być czysta ciekawość.
Pozdrawiam zapaleńców
Pytam ponieważ z ciekawości zawsze sprawdzam na Runstastic ( nie bazuję na km - na tym etapie na pewno )
Pytam ponieważ jeżeli był tydzień 4 b 2 m, zdarzyło mi się przebiec 5,60 km najwięcej a w chwili obecnej jest to mniej więcej 4,30- 4,70 km.
Skąd taka różnica może być czysta ciekawość.
Pozdrawiam zapaleńców

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Wybacz ale nie sądzę, żeby udało ci się pokonać w serii 4b/2m 5,6km... Jesli to było 30min czyli 6 powtórzeń to łącznie z marszem musiałbyś poruszać się ze średnim tempem 5:35/km, a to jest taki trochę bardziej żwawy trucht 
Obstawiam, że ci gps zgłupiał

Obstawiam, że ci gps zgłupiał

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
chodziło mi o 5 powtórzeń, bo z tego co pamiętam to te plany bazowały na 30min treningu
- blackfish
- Zaprawiony W Bojach
Nie. Tzn. takSkoor pisze:chodziło mi o 5 powtórzeń, bo z tego co pamiętam to te plany bazowały na 30min treningu

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
My pitu pitu a zwłoki stygną
Czy 5 czy 6 to się musi wypowiedzieć kolega który pyta, a kto pyta ten smierdzi serem

Czy 5 czy 6 to się musi wypowiedzieć kolega który pyta, a kto pyta ten smierdzi serem

-
- Rozgrzewający Się
Jest czasem 36 minut,ale srednio ok 34,bo zawsze gdzies te 15s czy 20 staram sie wiecej biegac.I biegam z psem,jak on sie zatrzymuje na jakis temat zrobic to przedluzam sobie o 40s.