A to cytat na twój zapis ze ja kłamie.
aeaa pisze: Każdy taki trening dla biegacza średniodystansowego czy długasa to krok w tył. Ćwiczeniami siłowymi zabijasz wytrzymałość.
aeaa pisze: Każdy taki trening dla biegacza średniodystansowego czy długasa to krok w tył. Ćwiczeniami siłowymi zabijasz wytrzymałość.
Oczywiście nie wkleiłeś zdania które znajduje się przed moim komentarzem, informacji do którego ono się odnosi. Tak napisałem to, tak dokładnie to co ująłeś jako cytat ale Chłopie jest to komentarz do treningu autora tematu i stwierdzenia że robi 4 serie x 8 powtórzeń z ciężarem 80 kg jako osoba chcąca poprawić czas na 1000m nie jako sprinter. Ta informacja jest bezpośrednio nad tym co napisałem. Czytaj ze zrozumieniem. Nie wkleję kolejny raz tego samego cytatu, kto chce znajdzie to w tekście.Rolli pisze:A to cytat na twój zapis ze ja kłamie.
aeaa napisał(a):
Każdy taki trening dla biegacza średniodystansowego czy długasa to krok w tył. Ćwiczeniami siłowymi zabijasz wytrzymałość.
Tu nie ma miejsca na dyskusje, bo albo się coś wie albo nie. Nie ma miejsca na zastanawianie się kto ma rację bo racja jest tylko jedna, to nie debata na temat czy można sikać pod wiatr tylko o dobrze znanych kanonach treningu lekkoatletów na poziomie mistrzowskim krajowym czy międzynarodowym. Nie można z poziomu amatora rozważać jak się ma trenować bo amator to amator i trenuje jak amator. Uprzedzę od razu... amator to osoba która nie trenowała pod okiem trenera z prawdziwego zdarzenia posiadającego licencje PZLA i mającego jakiś staż treningowy z sukcesami.Rolli pisze:Ale z tobą sie ciężko dyskutuje jak nie reagujesz na przykłady tylko upierasz sie przy swoim zdaniu bez podania przykładów czy prac naukowych ze swojej strony.
aeaa pisze:Nie trzeba daleko szukac. Np. jakis czas temu fajny reportaz zrobil Adama z treningu Sofii, gdzie widac jak zawodniczka wykonuje serie przysiadow z dynamicznym wyjsciem z z ciezarem 90%.
Dynamiczne wyjście z ciężarem 90% ? nie możliwe. Chyba że były to ćwierć przysiady i półprzysiady.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=94&id=7942
Tak, tak... ale ja u niej widze półprzysiady. No, ale ja sie nie znam...aeaa pisze: Na koniec dodam żebyś miał jakiekolwiek potwierdzenie że nie jestem jakimś wiejskim krzykaczem dodam że jestem pewny na 100% że twój kolega od serii półprzysiadów nie robi półprzysiadów tylko ćwierć przysiady a skąd wiem ? ano z doświadczenia.
?Rolli pisze:To mnie cieszy, ze juz zmieniles zdanie, i mowisz, ze jakas tam sila (dynamiczna) jednak pomaga