Debiut w maratonie 2010

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mikoo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To i ja się zamelduję. Moje plany startów w zawodach to:

2009:
- 5,2 km - wrzesień
- 8,1 km - październik
- 10 km - grudzień
- 15 km - grudzień

2010:
- półmaraton (nie wybrałem jeszcze miejsca ani terminu)
- maraton we Wrocławiu

Na razie biegam wg planu do 10km dla początkujących (po tym jak przez trzy tygodnie biegałem sobie po 30minut), w pół godziny przebiegam około 5 - 5,5km.
PKO
Kramer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Coś tu cicho... :chrap:

Zachęcam do dzielenia się wrażeniami, wynikami, problemami - no chyba, że żadnych nie macie to zazdroszczę i to bardzo :)

Za mną pierwszy trening z przebieżkami. Ponieważ po 2 tygodniach planu miałem zrobione 5 z 8 treningów, postanowiłem zacząć 2. tydzień jeszcze raz, dzisiaj.
30 minut + 4P - mówi do mnie zapis na dziś w tej przerażającej tabeli... Po 14 minutach (czyli tuż po pokonaniu podbiegu 150m/20m przewyższenia) byłem przekonany, że skończy się na 15 + 2P. Udało się zrobić 30 +3P z czego jestem dumny jak diabli :) Średnio 6:27/km.
Za mną pierwsza kolka w trakcie biegu, niby nic nadzwyczajnego, ale wspominam o tym ponieważ dzięki lekturze tego forum wiedziałem co zrobić, aby minęła w biegu :)
pmborek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To i ja się dołączę do przyszłorocznych planowanych debiutantów.

Planuję maraton w Lęborku w czerwcu lub Solidarności w sierpniu.

Obawiam się jedynie zimy i zaśnieżonych tras:) Moje ścieżki wiodą przez łaki, pola i drogi polne, jak zasypie to klękajcie narody, trza będzie na asfalt wyskoczyc.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=pmborek][img]http://runmania.com/f/21eee3345ce609c9161e91ea2a6ea89d.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

http://www.maraton2009.pl/node/13629

jak ktoś ma ochotę na maraton jeszcze w tym roku to zapraszam, prowadzę na 5 h
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja planuję kilka połówek i z 2 razy M.
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W 2010 ja też biegnę. Na razie w tempie maratońskim mogę sobie biec ponad godzinę, kiedyś 15 minut było absolutną katorgą i kresem wytrzymałości. :hahaha: Muszę jedynie poszukać jakichś startów na 5, 10 km. Bo w żadnym biegu nigdy nie brałem udziału. :ojoj:
Awatar użytkownika
ultima-thule
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dużo się nas robi, fajnie :)
Przeciwności losu są jak kamienie, które ostrzą mój miecz - Ave Raf
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kramer
Zapraszam do Katowic na te 7km. Może nie będzie super pakietu startowego, ale tłumek biegaczy i ładna trasa na pewno. Starty w zawodach to naprawdę co innego, niż sprawdzian albo mocny trening. Ostatnio w Oświęcimiu przebiegłem szybko 15km, a 3 dni później nie potrafiłem pobiec, na treningu, ciut wolniejszym tempem 3,2km+3min przerwy+3,2km.

Życzę wszystkim powodzenia w wykonywaniu planów i bieganiu w ogóle.
Pamiętajcie też, żeby nie wpadać w pułapkę wypełniania planu na siłę. Czasem trzeba
odpocząć. Sam miałem miesiąc przerwy, bo zignorowałem pierwsze sygnały.
Kramer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pikkot pisze:Kramer
Zapraszam do Katowic na te 7km.
Coraz poważniej nad tym myślę. W tą niedzielę planuję przebiec 6km na treningu, wiec do połowy października 7km się już bał nie będę. Pytanie tylko: jaki jest limit czasu do na te 7km? I... jak się na ten bieg zapisać? Informacje o nim znalazłem na stronie maratonu Silesia, ale nic w sprawie zapisów juz tam nie widzę :niewiem:
Awatar użytkownika
refiko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!
Na forum jestem od nie dawna, ale i ja mam swoje postanowienia.
Generalnie wcześniej w swoim życiu biegałem, ale całkowicie amatorsko i bez składu, tylko po to aby się pozbyć kilku kg.
Moimi obecnymi celami są półmaraton wiosną 2010, oraz w zależności od wiosennego startu maraton jesienią 2010.
W chwili obecnej, albo raczej przed zabiegiem usunięcia pęcherzyka żółciowego biegałem 5:30/km.
Generalnie 10km nie jest dla mnie problemem, i dodam, że moja waga oscyluję w granicach 95-97kg;)
Pozdrawiam, refiko
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kramer
Limitu czasu się nie obawiaj. Biorąc pod uwagę, że na tej trasie będzie się odbywać półmaraton, sądzę, że będą 3 godziny na pokonanie tej trasy. Zapisów się nie obawiaj.
Zresztą, z tego co wiem, planowane wpisowe będzie raczej symboliczne. Czasu jest jeszcze mnóstwo, więc spokojna głowa.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Widzę, że powstał kolejny wątek do którego chętnie się przyłączę.
Truchtanie zacząłem 10 tygodni temu i już jakiś czas temu narodził mi się pomysł, że fajną motywacją będzie przebiec przyszłoroczny maraton.
Pierwszy bieg oficjalny planuję na
- 4.10.09 - Biegnij Warszawo czyli 10km
jakiś półmaraton na wiosnę
- a potem już maraton - waham się między Gdańskiem, a Warszawą ale nie nadaję się chyba do biegania w sierpniowych temperaturach, więc pewnie będzie to Warszawa.
Na razie jednak biegam wolno, 6:40-6:45/km więc dużo pracy jeszcze przede mną :)
pozdrawiam
lembro
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W drodze do Maratonu Solidarności w 2010 roku pierwszy oficjalny start poza mną.
Sobotni 47 Bieg Westerplatte - 57'17'' brutto - wynik nie imponujący, ale ten pierwszy raz był dla mnie wielką zagadką. Teraz przynajmniej wiem jak wygladają zawody.
Trochę żałuję, że nie było szybciej, bo na mecie czułem sporą rezerwę. Najważniejsze, że ostatni nie byłem, a przed biegiem marzyłem o złamaniu godziny, więc nie ma co narzekać :nienie:
Następny start w listopadzie podczas Biegu Niepodległości, po zakończonym planie do 10km... zobaczymy, czy będzie progres.
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o mnie, to za mną Półmaraton w Pile. Ukończyłem go z czasem netto 1:48:17, więc chyba całkiem nieźle jak na pierwszy raz :).
Biegło się lepiej niż myślałem, ale i tak końcówka i jeden podbieg były dość męczace. Przede wszystkim bolały mnie podeszwy stóp. Jak sądzę, sporo pracy jeszcze przede mną. Swoje trzeba wybiegać ;).
Kramer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Alleluja! 40' (6,6km) zrobione - aż nie wierzę :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ