O której biegacie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
przyszu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:07
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zazwyczaj biegam ok 20 - 21. Właściwie o tej porze w Kobyłce jest cicho i spokojnie. A najbardziej uwielbiam biegać po rondzie lub środkiem ulicy jak samochody nie jeżdżą :) Teraz trochę demotywuje to że jest ciągle ciemno i każdy trening na asfalcie dlatego myślę nad rannym weekendowym bieganiem po lesie :)
Problem mam tylko ze wstaniem rano w weekend - macie jakieś sposoby?
Módl się tak, jakby wszystko zależało od Boga, pracuj tak, jakby wszystko zależało od ciebie.
PKO
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja najczęściej ruszam między 7.10, a 7.30. Nie wiem czy nie wrócić do biegania wieczornego choć czasami jak się człowiek narobi to się nie chce, ale z rana w zeszłym tygniu olałem mocna sprawę, a wieczorem nie ma problemu, że w łóżku ciepło, a na dworzu przymrozek. :-) Wczoraj właśnie biegałem wieczorkiem gdyż wróciłem z weekendowego wypadu i było fajnie, choć lubię niedzielne wybieganie z rana, ludzi mało, spokój przynajmniej.
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

rano biegam tylko w sobotę i niedzielę (pomiędzy 7-10) i to nie zawsze - w niedzielę fajnie bo spokój i nikogo nie ma, większość treningów natomiast wieczorkiem 7-9,30 - ma to tę zaletę, że więcej fajnych dziewczyn ogląda się za mną :hej: czyli wysportowanym i gibkim niczym james bond facetem :ble:
[img]http://runmania.com/f/dc73dae6a9324f60a4fef409f9d54243.gif[/img]
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

misfit pisze:większość treningów natomiast wieczorkiem 7-9,30 - ma to tę zaletę, że więcej fajnych dziewczyn ogląda się za mną :hej: czyli wysportowanym i gibkim niczym james bond facetem :ble:
Zauważyłem to samo, skłania mnie to właśnie ku wieczornemu bieganiu jeszcze bardziej. :D
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:
przepior pisze: Zauważyłem to samo, skłania mnie to właśnie ku wieczornemu bieganiu jeszcze bardziej. :D
bieganie z rana ma swoje wytłumaczenie naukowe, zachęcam do zagłębienia się w to :hahaha:
Jedyna rzecz jaka jest mnie w stanie naprawdę zmusić do biegu jest pęcherz. ;-)
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w tygodniu biegam wieczorami po robocie tak koło 17:30-18, całość zajmuje mi jakąś godzinę a że w domu jestem w okolicy wieczorynki - to już nie ma jedzenia - banan jakiś, jogurt, sporo wody. Niby nieprawidłowo w temacie diety, ale inaczej nie da rady tego zrobić...
Dlatego zastanawiam się nad bieganiem rannym - 5 pobudka, 5:30 zaczynamy truchtać, do 6:30 w domu, płatki na śniadanie, prychol i do roboty... a wtedy po południu po pracy - normalnie obiadek można zaliczyć bo w wersji numer 1 - nie ma takiej opcji :)
lamoizole
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

U mnie bieganie z rana odpada bowiem jak to na typowego leniwego studenta przystało, gdy nie muszę to nie wstaje przed 11 :) (jak się zwlokę z łóżka przed 12 to jestem baaardzo szczęśliwy). Dobrze więc biega mi się w środku mojego dnia "roboczego", czyli ok. 20-22. Kiedyś, gdy jeszcze nie biegałem regularnie, lubilem wychodzić ok. 3am wiosną/latem - jest wtedy przyjemnie, chłodnawo, trochę widać gwiazd, trochę się rozjaśnia, czasem unosi sie lekka mgła i ogólnie miasto trzyma klimat :).
Awatar użytkownika
Kosteczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja w tygodniu wieczorami - problem ostatnio pojawił się z ciemnościami, bo u mnie ledwo się zrobi szaro już dziki wychodzą na drogę, no i klops: trochę straszno trochę śmisznie :hej:
Jeszcze nie wiem co z tym fantem zrobie. Chyba pozostaje wsiąść w autko, podjechać w bardziej cywilizowane tereny i tam biegać :ble:
W weekendy - bez problemu: o której wstanę to idę biegać, przeważnie jest to około 8:00.
Pozdr.
Now I know I am on my road...
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

goldie77 pisze:Dlatego zastanawiam się nad bieganiem rannym - 5 pobudka, 5:30 zaczynamy truchtać, do 6:30 w domu, płatki na śniadanie, prychol i do roboty... a wtedy po południu po pracy - normalnie obiadek można zaliczyć bo w wersji numer 1 - nie ma takiej opcji :)
a w pracy nie można zjeść obiadku wcześniej przygotowanego w domu?
Ja tak robię. Wieczorem jakiś lekki obiadek, w pracy podgrzewam i jem i już na bieganie 18-19 mam mnóstwo siły i nie czuję się najedzony i pełny
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
goldie77 pisze:Dlatego zastanawiam się nad bieganiem rannym - 5 pobudka, 5:30 zaczynamy truchtać, do 6:30 w domu, płatki na śniadanie, prychol i do roboty... a wtedy po południu po pracy - normalnie obiadek można zaliczyć bo w wersji numer 1 - nie ma takiej opcji :)
a w pracy nie można zjeść obiadku wcześniej przygotowanego w domu?
Ja tak robię. Wieczorem jakiś lekki obiadek, w pracy podgrzewam i jem i już na bieganie 18-19 mam mnóstwo siły i nie czuję się najedzony i pełny
no właśnie tak nie da rady z tym obiadem w pracy - niby mikrofala jest ale wolałbym z niej nie korzystać :) poza tym bardzo często nie ma mnie na miejscu w pracy tylko jestem w terenie więc klops :(
chyba przyszły tydzień będzie testowy z tym bieganiem rano ;)
Beatnik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

w tygodniu wyłącznie po robocie, czyli 19-21. nie wyobrażam sobie biegania przed niestety :ech:

za to w weekend czesto sie zdarza 7-8
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Hejka,

ja w tygodniu wychodzę pobiegać pomiędzy 5-6 (błogosławiona zmiana czasu :hejhej: ). Jakoś czuję się bezpieczniej biegając o tej godzinie niż np o 21... Wydaje mi się, że mniejsze prawdopodobieństwo spotkania pijanych kierowców, czy band "Tubylców". W weekendy też raczej rano koło 8.

Pozdrawiam,
Lejek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

A ja mam teraz ciekawy system pracy: 6 dni od 7:00 do 19:00, 6 dni wolnego, 6 nocy od 19:00 do 7:00, 6 dni wolnego. I tak w kólko. Kiedy pracuję w dzień to biegam wieczorem, po 20:00, kiedy w nocy - to po południu, czyli przed pracą - na trening wychodzę około 16:00. Kiedy mam wolne to trenuję rano a czasami robię jeszcze drugi trening po południu. I tak to się kręci w moim przypadku.
Grzesiek2010
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja dopiero zaczynam bieganie. W tygodniu biegam z reguły po pracy, a w weekendy rano. Mieszkam w Nowej Hucie i niedaleko mam zalew i teraz już biegam dwa okrążenia ale z dnia na dzień staram się wydłużać po trochę tą trasę :D
herenka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dla mnie idealnie jest o 5:30 - 6.00, ostatecznie jeszcze do tej 9 powrócić z biegania. Później irytują mnie tłumy ludzi na ulicach, samochody, hałas. Uroki życia w dużym, turystycznym mieście... ale jest i dobra strona, mianowicie podczas godziny biegania zwiedzam tyle, co turyści podczas kilku godzin ;)

jeśli wieczorem to tylko po 22... chociaż zdecydowanie wolę rześkie powietrze niż spaliny z całego dnia...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ