Grubasy - tylko dla Was

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"Chudniecie" spowodowane jest tez zanikiem miesni. Jak miałem w gipsie kostkę ( but prawie do kolana) po 2 tygodniach nosiłem portfel i komórkę miedzy lydka a gipsem. Po założeniu ledwie palec byłem w stanie wcisnać.
PKO
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kiedyś miałem złamany obojczy, pół tułowia oraz cała ręka w gipsie. Przez kilka tygodni gipsu schudłem sporo, a jeszcze więcej po zdjęciu gipsu gdy zacząłem ćwiczyć rękę aby powróciła do całkowitej sprawności.
więc najpierw zanik mięśni, a potem ich odbudowa to "niezła terapia odchudzająca" :hej:
[img]http://runmania.com/f/dc73dae6a9324f60a4fef409f9d54243.gif[/img]
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

misfit pisze:kiedyś miałem złamany obojczy, pół tułowia oraz cała ręka w gipsie. Przez kilka tygodni gipsu schudłem sporo, a jeszcze więcej po zdjęciu gipsu gdy zacząłem ćwiczyć rękę aby powróciła do całkowitej sprawności.
więc najpierw zanik mięśni, a potem ich odbudowa to "niezła terapia odchudzająca" :hej:
Się nie zgodzę :P Sama się borykam z powikłaniami po złamanym obojczyku i po ściągnięciu gipsu nie zauważyłam właściwości odchudzających, chyba że można do nich zaliczyć rozpoczęcie biegania zamiast jazdy rowerem :) Chociaż obecnie kiedy pracuję nad odzyskaniem pełnego zakresu ruchu muszę przyznać, że wszyscy mi mówią, że wciąż jestem szczuplejsza i szczuplejsza... Więc może rzeczywiście coś w tym jest :)
W górach jest wszystko co kocham...
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Różnie to bywa, bo mój mąż jak miał kostkę w gipsie to przytył, przez 5 tyg.chorobowego (gips, rehabilitacja) ok.4 kg, ale po wznowieniu biegania wszystko wróciło do normy. Więc mnie zdziwiło, że ja schudłam.
Wiem, że jest to schudnięcie "pozorne": po prostu mięśnie wiotczeją, flaczeją itp. Aby nie skisnąć zupełnie stwierdziłam, że mogę wykonywać ćwiczenia leżące np.: brzuszki itp wygibasy, oraz machać hantlami.
Tylko cóż z tego, skoro sadełko z brzucha tak się trzyma zawzięcie, że nie popuści :grr:
W czwartek idę do ortopedy, pewnie zciągnie gips i mam nadzieję, że jakąś rehabilitację zaleci.

Tym co mogą biegać nie zazdroszczę pogody, leje i leje.

Misfit, trzeci antybiotyk w tym roku??!!. To dopiero przecież jest maj?!
Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

he he he za każdym razem byłem u innego lekarza, ale jak usłyszą szmer w płucach to od razu dają antybiotyk - nie jestem lekarzem, ale działają chyba prawidłowo. No nic... z opowiadań znajomych wiem, że i u nich była masakra ze zdrowiem przez pierwszy rok przedszkola, teraz wakacje i lato więc może odżyjemy :hej:

ps. wczoraj ledwo uciekłem przed ulewą :hej: - a trening był udany (zacząłem robić plan 10km w 50 min Bartoszaka)
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nareszcie przestało nieco padać więc idealna pogoda na bieganie po niezalanej części Wrocławia :)
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kozanów znów zalany.
Zadziwiające jest to, kto zezwala na budowę domów na folderach zalewowych?

W czwartek ortopeda nie ściągnął mi gipsu, zostawił jeszcze na tydzień, po tygodniu mam ściągnąć i wykonywać zalecone ćwiczenie. Ciąg dalszy 7 czerwca........ :smutek:
..... znów trzeba będzie zaczynać od nowa....... i bieganie i odchudzanie :smutek: :smutek:
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgłupiałam... udało mi się nareszcie odnaleźć "sygnał z satelity" w swojej Nokii i jak uruchomiłam aplikację to wyszło mi mojej trasy biegowej 6,9 km. Jak wchodzę na stronę adidasa żeby pomierzyć trasę to wychodzi 5,5 km...
Jak Wy mierzycie swoje trasy? Dodam, że rower z licznikiem nie wchodzi w grę, bo nikt ze znajomych nie ma, a mi nie wolno...
I wiem, że nie w temacie. Ale jeśli to jest faktycznie 6,9 km to mam lepszy czas niż 8 min/km :)
Awatar użytkownika
proximo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Paunow pisze:...Jak Wy mierzycie swoje trasy? ...
Sprawdz tutaj - u mnie dziala niezle i nie trzeba sie rejestrowac, no chyba, ze chcesz sobie zakladac historie i rozne takie tam to tez mozna.
Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny!
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja zanim kupiłam sportband Nike, to trasy mierzyłam na stronie runningahead.com.
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Oprócz dwoch powyższych polecam http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/
chyba najdokładniejsze mapy w Polsce, zwłaszcza satelitarne!

a tak poza tym znowu choroba i znowu 2 tygodnie bez treningu :wrrwrr:
ale tym razem przynajmniej bez antybiotyków
Awatar użytkownika
proximo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

misfit pisze:Oprócz dwoch powyższych polecam http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/
Eeeee, dobre to Twoje - sa nawet dukty lesne.
Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny!
Awatar użytkownika
Kasia RPA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam , postanowilam zaczac biegac !! , mam strasznie duzo znajomych ktorzy trenuja przerozne sporty , sama kiedys trnenowalam lekkoatletyke (100 200m jakies 10 lat temu) pozniej wyjechalam za granice i moja przygoda ze sportem sie konczyla , zycie dziecko praca , brak sportu niezdrowy tryb zycia no to wiadomo co? nadwaga , mam jakies 10 kilo do zrzucenia i chyba bieganie to najlepszzy sposob , czasem chodze na silke na spinning no i zdarzalo mi sie jezdzic na nartach wodnych:) pozdrowionka no i mam nadzieje ze znajde to jakies fajne programy treningowe dla nowicjuszy hehe
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja myślałem, że w Afryce nie ma nadwagi...
papikus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:A ja myślałem, że w Afryce nie ma nadwagi...
To zależy ile musisz się nabiegać za obiadem.

Na portalu znajdziesz Kasiu plan Pumy, plan 10 tygodniowy
sama musisz zdecydować i spróbować co jest dla Ciebie lepsze na start.
Najważniejsze to nie tracić zapału.

Ja zakończyłem właśnie plan 10 tygodniowy a startowałem z nim
w październiku.

Wagowo: ok -17kg (teraz 100kg).

Pozdrawiam wszystkich początkujących.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ