Zrobiłem pierwszy krok! Pierwszy trening za mną

Mimo tego, że będę realizował plan 10-tygodniowy, postanowiłem rozpocząć jak w planie 6-tygodniowym. Chciałem sprawdzić jak będę się czuł. Wszystko jest OK, po 30 min. interwału czułem tylko lekkie zmęczenie. Z racji tego, że biegałem w starych, sportowych butach, w których zasadniczo tylko chodzę, szczególnie zwracałem uwagę na to, jak zareagują stawy kolanowe i skokowe. Jest OK

Dla lepszej motywacji kilka faktów o mnie:
41 lat, 172 cm, 90 kg, BMI 30,4, cukier na czczo 101 (wg glukometru).
Tkanka tłuszczowa: 27,8 % (wg mojej wagi łazienkowej)
Tu trochę się pochwalę: od 19.03, gdy rozpocząłem przygotowania do podjęcia planu straciłem na wadze 2,5 kg. Głównie poprzez zmianę diety, długie spacery oraz ćwiczenia core stability.
Moje plany na rok 2013:
Cel nr 1
1 czerwca 2013 - Parkrun na 5 km, ukończyć w czasie poniżej 30 min.
W nagrodę kupić sobie dobry pulsometr.
Cel nr 2
Listopad 2013 (tydzień 45/46) – 10 km Bieg Niepodległości w Gdańsku/Gdyni, ukończyć w czasie poniżej 60 min.
W nagrodę – komplet Dobsoma na zimę.
Chciałbym przekazać kilka słów do tych, którzy czytają to forum (tak, jak ja robiłem) i jeszcze nie pojęli decyzji, by zacząć. Nie ma co się zastanawiać, ruszyć "de" i do przodu. Wiosna idzie!

Mieszkam na gdańskim Chełmie. Może znajdzie się ktoś zainteresowany wspólnym treningiem? Jeśli tak, zapraszam i proszę o kontakt na priv.
Update niebawem

Pozdrawiam serdecznie.