Powrót do ćwiczeń po niezbyt długiej przerwie powoduje nie wzrost mięśni, ale naciągnięcie wody. Mięśnie w ciągu kilkunastu dni po prostu "wstają". A że jest ich "trochę" to dość znacznie odbija się to na wzroście wagi. Uzyskanie 3kg czystych mięśni w 1,5 tyg. uważam za mało realne nawet przy super diecie i wspomagaczach typu anaboliki. Kiedyś natomiast można było szybko rozpoznać niejednego "koksiarza" jak w 3-4tyg. puchnął jak na drożdżach o kilkanaście kg - tak było za czasów świetności omnadrenuAkitaInu pisze:Jak sam zauważyłeś to te 3 kg były nieosiągalne w tak krótkim czasie bez wspomagaczy.
Oczywiście nie miałem zamiaru Ciebie obrazić. Zresztą przy tak sporym doświadczeniu ze "złomem" (15 lat) pewnie nie raz i nie drugi widziałeś jak kolesie rosną jak na drożdżach.ArturS pisze:[Może przesadziłem z tymi 3kg, bo moje pomiary wagi są zbyt rzadkie i niedokładne. Natomiast po 15 latach ćwiczeń siłowych gdy robię przerwę (niechcianą) jak ostatnio blisko 2-miesięczną, to wizualnie robię się "mały" - jak to mówią. Powrót na siłownię skutkuje szybkim powrotem do poprzedniego stanu. Efekcie mimo, że biegałem i cały czas traciłem wagę po powrocie na siłownię zastałem wagę wyższą, spodziewając się niższej.
Wypraszam sobie takie uwagi. Jeśli chcesz sobie pogdybać i powytykać w ten sposób to nie na tym forum.