start od zera

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
buba
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki Leo :)
Ludzie faktycznie sie czasem dziwnie patrza. ale juz mi mineło przejmowanie się. Ja wloę sobie pobiegać chociazby jak żółw, niz siedziec na kanapie w domu i sie użalac nad soba.W Myślecinku na pewno bede biegała z czasem, ale najpierw musze trochę wzrosnąć w siłe żeby po przybyciu tam, móc chociaz troche sobie "polatać"
New Balance but biegowy
buba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aha i ogólnie to miałam napisac, jak wrażenia po moim "pierwszym razie" z planem 10 tygodniowym :hej:
No i musze powiedziec, ze dalam radę :ble: chociaz wybrałam nieciekawa porę do biegania -11:40-wiem, że głupek ze mnie :lalala: , no i było mi troszke ciepło :oczko: , ale ogólnie fajnie sie tak biega, choc jest to bardziej meczące, od biegu ciągłego, aż sie boje jak to bedzie w przyszłym tygodniu...
Jak nie dam rady to najwyżej plan 10 tygodniowy zamienie na 20 tygodniowy i po prostu każdy tydzien zamnienie na 2, ale mam nadzieje, ze to nie bedzie konieczne.
Dziś odpoczywam, dam jutro znac jak mi pójdzie mój drugi raz :hej:
buba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jutro mój 2 dzień z planem 10 tygodniowym.
Nawet sie ciesze, ale też troche sie boję :ojoj: , chciałabym żeby było mi choc ociupinke łatwiej, niż wczoraj, chociaż wiem że na efektytreningu trzeba czekać, no ale może chociaż ciut ciut będzie łatwiej :hejhej:
folwarczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Buba żyjesz? Ja już ganiam po 3 minuty. Czuję, że niedługo będę kręcił lepsze czasy. Pit-stopy coraz krótsze. Rozglądam się za nowymi kapciami.
folwarczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Leo teraz już wiem ,że 20 minut marszu to był marny wynik. Jednak jestem dumny z tych pierwszych kroków.
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

E, tam! Na początek dobre i 20 min marszu -ważne by ruszyć d... z fotela. :hej:
Gratulacje dla 3minutówek :-) ale niedługo, kiedy będziesz śmigał 30minutówki sam się zdziwisz, że kiedyś mogłeś tylko (!) 3 min :hejhej:
buba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Żyję, zyje FOLWARCZNY :)
Jutro zaczynam 2 tydzień czyli 3 min. biegu i 3 iścia :hej:
Jestem troche zła na siebie bo w zeszłym tygodniu udało mi się tylko 3 dni przejść cały cykl, a podobno lepiej jak sa 4 dni a jeden dzień to jednak jest różnica, no ale sama sobie jestem winna...
Postaram sie aby w tym tygodniu było lepiej. Jutro napiszę czy przeżyłam początek tego nowego tygodnia :hej:
buba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

aha odnosnie mojego drugiego i trzeciego razu 1 tygodnia ;) -zakrecone to jakieś :D- to mi poszło troszke lepiej, po pierwsze pewnie dlatego, że wybrałam normalną pore do biegania :) a po drugie to nie wiem sama czemu. Może lepiej umiem zapanowac nad oddechem, albo znalazłam swoje tempo w końcu.... ale przed jutrem to gatkami trzęsę ;D ale się cieszę też :)
folwarczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Życie jest pełne niespodzianek. Czy do biegania trzeba dojrzeć czy to gapiostwo,że dopiero teraz?
illy
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

folwarczny - ja tam musiałam dojrzeć :hahaha:

Nie było możliwości dzisiaj na "pełen" trening - ale potruchtałam sobie 20 minut... niby nic, ale zrobiłam 2.5km i pierwsze 12 minut biegłam ciągiem... i mogłabym w sumie całe te 20 przetruchtać, bez przerwy marszowej, tylko rozsądek mi mówił: nie szarżuj...

I jestem STRASZNIE szczęśliwa :D
folwarczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Problem marszobiegu to już historia. Teraz biegam. I jest OK.
Parę dni temu byłem w dechaltonie coby pooglądać buty. Przede wszystkim ustalić jaki rozmiar będzie najlepszy.
Do tej pory nie podejrzewałem, że stopy są tak wymagające i wybredne.
Wybór bardzo ograniczony, dużo modeli na zamówienie, brak traili.
Niektóre buty były źle uszyte ze zgrubieniami cisnącymi w stopę.
Mam giga stopę i u siebie nie mam sklepu z butami.
tomasz

Nieprzeczytany post

Jaką konkretnie? Ja mam 23,5cm i też mam problem.
folwarczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zmierzyłem w domu - 28 cm. Miarki sklepowe wskazywały 11,5 US.
Po zmierzeniu kilku par butów uznałem, że najlepiej czuję się w 12,5 US czyli 47 EUR. Na codzień chodzę w pantofelkach 44-45.
Trochę obawiam się tego 12,5 ale biegałem po sklepie w różnych rozmiarach i 12,5 były najbliższe ideału.
Obawiam się,że wybór mam ograniczony chociaż tak naprawdę potrzebuję tylko jednej pary.
folwarczny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Idę jak burza. Skończyłem pięciominutówki. Pojutrze zaczynam całe siedem minut ciągłego biegu. I to trzy razy.
Mam pytanie do tych co wrócili po raz kolejny do biegania, kiedy traci się zapał? I jakie są sposoby , żeby z tym walczyć?
kriss74
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie traci się zapału tak długo, jak długo bieganie sprawia frajdę. Przyjaciólmi są systematyczność i cierpliwość, wrogami zaś wygórowane ambicje, niecierpliwość i nierealne założenia.

Ja zacząłem biegać pod koniec maja tego roku. Od zera czyli 5 minutówek. Teraz bieg 60 minut nie sprawia mi najmniejszego problemu, a że biegam w terenie, rano gdy budzi się świat sprawia mi nieopisywaną radość.

Chcę wszystkim tym, którzy zaczynają poradzić: bądźcie cierpliwi i wytrwali. Efekty przyjdą same a pewnego dnia sami się zorientujecie, że zakochaliście się w bieganiu... jak ja.
www.punkt44.pl
ODPOWIEDZ