Mozesz tak uwazac, nie widze problemuSkoor pisze:
No Ty kolego też staty na runlog masz bez szału jak tak przeglądam miesiące.

Powiem więcej na podobnym poziomie jesteśmy.
No ja zapierdalam ale nie każdy trening tak mocno a zapomniałem chyba dodać ,że to robiłem trening z 10-15 sek. przyspieszeniami , stąd może śr.tetno 180 a max 198. UPSSkoor pisze:Tylko ja biegam wolno, a ty zapierdalasz, wiec po co zapierdalac skoro mozna miec to samo biegajac wolniej?
Nie zawsze mam 5 k 25 min różnie wyjdzie , tyko ,że zapomniałem dodać ,że to HR co wyszło mi śr. 180 a max 196 to było z przyspieszeniami 10-15 sek 10 przyspieszenień na tym 8 k miałem dlatego może takie HR śr. i max wyszło.katekate pisze:i jeszcze jedno....na 5tke masz zyciówkę 25minut
treningi wychodzą w tempie poniżej 5min/km-cos mi tu nie gra?![]()
to samo dycha... nie zastanawia cię to? nie widzisz jakiejś zalezności?
No ja mam życiówkę nie oficjalnie 50 min , a to 52 min to jest na trasie atestowanej itp. itd. , ja biegam na tętnie 175 max tak normalnie , no ja 196 też wyciągnę.Skoor pisze:Wiesz... ja mam zyciowke na dyche 47:26 nic wybitnego ale polecialem ja na srednim tetnie 178 (max jaki wyciagnalem to 196) wiec moglem mocniej. Ty jestes mlodszy wiec miej hr max troche wyzszy od mojego., ale i tak mi wychodzi, ze biegasz za szybko
Tak tak wiem Danielu rozmawialiśmy , no ale ja próbuję tylko stąd takie HR heh. Dziś sobie poleciałem na śr. T166 tyle mi wyszło a biegłem tak 165 - 170 max to 175 miałem jak sobie lekko przyspieszyłem max 189 ale to nie mój max bo miałem zapas.Poniżej screen:axe pisze:Szybki: rozmawialiśmy już dawno o tym na privie, ale po prostu zrozum: "bieganie szybko" nie prowadzi na dłuższą metę do "biegania szybciej". Wręcz chyba dalej zajdziesz biegając "tylko wolno", niż "tylko szybko". A oczywiście prawda leży pośrodku. Trzeba biegać i szybko, i wolno, i długie, i krótkie sprinty, itd. Jeśli zależy Ci na rozwoju, to po prostu trzeba się z tym pogodzić. Przez pierwsze pół roku biegania można sobie powiedzmy "dowolnie" klepać kilometry, bo i tak organizm musi się dostosować do biegania, a to nie robi się z tygodnia na tydzień. Potem niestety trzeba się pobawić co najmniej w "zróżnicowany trening", a pewnie najlepiej (niestety) w plany treningowe...sam nie ma do nich przekonana, ale wiem,że mnie czekają.
A co do wolnego biegania, to też na poczatku, jak kumpel mowił mi "biegaj wolniej" wydawało mi się "że się nie da"...ale jak trochę pobiegałem okazało się, że nagle potrafię jendak szurać w tempie 7min/km i tętnie 146. Swoją drogą zima chyba jest fajnym czasem własnie na "wolne bieganie"...nie zasapiesz się, nie nałykasz chłodnego powietrza, a formę do wiosny utrzymasz.
Jak mawiał stary kowboj: jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś koniem, olej to, jeśli mówi Ci to 10 osób, kup sobie siodło)))
pozdr.
--
Axe
Kolego, ja sie nie czepiam czesto stylu w jakims ktos pisze bo mi tez do idealu daleko, ale takiego kwiatka stworzyles, ze ni chuchu nie mam pojecia jakie Ty to tetno miales maksymalnieSzybki90 pisze:Dziś sobie poleciałem na śr. T166 tyle mi wyszło a biegłem tak 165 - 170 max to 175 miałem jak sobie lekko przyspieszyłem max 189 ale to nie mój max bo miałem zapas.
He He wykres bardzo prosty widać strefy w których biegałem spójrz. Hr Max 189 a śr.hr 166Skoor pisze:Kolego, ja sie nie czepiam czesto stylu w jakims ktos pisze bo mi tez do idealu daleko, ale takiego kwiatka stworzyles, ze ni chuchu nie mam pojecia jakie Ty to tetno miales maksymalnieSzybki90 pisze:Dziś sobie poleciałem na śr. T166 tyle mi wyszło a biegłem tak 165 - 170 max to 175 miałem jak sobie lekko przyspieszyłem max 189 ale to nie mój max bo miałem zapas.
Spoko, trzeba sie przyjrzeć, wszystko tam jest. W tabelce z "legendą" masz na górze przy ikonkach serca tętno średnie i maksymalne, a kolorkami zaznaczone jaką część łącznego dystansu przebiegł w której strefie (zakresy stref są pod kolorkami).Skoor pisze:Kolego, ja sie nie czepiam czesto stylu w jakims ktos pisze bo mi tez do idealu daleko, ale takiego kwiatka stworzyles, ze ni chuchu nie mam pojecia jakie Ty to tetno miales maksymalnie :bum:Szybki90 pisze:Dziś sobie poleciałem na śr. T166 tyle mi wyszło a biegłem tak 165 - 170 max to 175 miałem jak sobie lekko przyspieszyłem max 189 ale to nie mój max bo miałem zapas.