Cel: 2 km w czasie 8 min

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
pbrzoskowski1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wiem wiem w poniedziałek chce jeszcze przebiec wolnym truchtem, a wtorek i środę tylko spacerować żeby mięśnie rozruszać.

Po testach spróbuje zrobić 10km w jakim czasie będzie kij, że będę szedł na końcu, bo pewnie będę robił przerwy, ale co miesiąc chce się sprawdzać na 10km teraz przebiegne 10km potem na koniec czerwca znowu 10km itd. zobaczy się wyniki :d.
PKO
xxyxxxyxx
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:28

Nieprzeczytany post

Teraz zostało te trudniejsze 45 sekund :-)
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obstawiam maksymalnie 8:20, jak Ci jakaś mega superkompensacja wystrzeli i adrenalina zadziała bardzo mocno.
Powodzenia na teście.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Mógłbyś jeszcze ostatni tydzień w Tatrach poprzebywać :)
Generalnie spróbuj przed kolejnym treningiem zrobić taki eksperyment i 15-20 minut wcześniej wypić 100 ml roztworu wody niegazowanej z 10gramami glukozy.
pbrzoskowski1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to jutro testy
pbrzoskowski1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tyle powiem, że była najgorsza pogoda jaka mogła być na bieg :D 27 stopni w cieniu prawie zero wiatru. Czas 9:41 ale nauczyciel mówił po biegu, że wszystkich biorą, bo pieniądze dostają za dużą ilość uczniów.
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To masz szczęście. Ale mam nadzieję, że również nauczkę na przyszłość - kondycję buduje się co najmniej miesiącami, a prawdziwą sprawność latami i dekadami.
Wiesz, mam nadzieję, że przy idealnej pogodzie więcej, niż te 9:00 byś na pewno nie nabiegał?
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
goike
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42 min 05 sek

Nieprzeczytany post

Liczyłem na lepszy występ :chlip:
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Kolego pogoda faktycznie niesprzyjająca,ale i tak dużo więcej byś nie nabiegał,jestem przerażona sprawnością fizyczną młodzieży :echech:
Dodam że jestem dużo starsza od Ciebie(42lata mam) i tydzień temu w upale 32 stopniowym nabiegałam na 4,2km taki nietypowy dystans 16,23 z czego dwa pierwsze km 3.33 i 3.52 potem już powyżej 4 minut.
Mój syn ma 14 lat i 1000m biega w 3.20 i nie trenuje biegów.
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój syn ma 14 lat i 1000m biega w 3.20 i nie trenuje biegów.
Och, cóż za niesamowity powód do dumy!
Bardzo się cieszę, że ma takie fajne geny, ale to jeszcze o totalnie niczym nie świadczy.

Ja jestem przerażony tym, że na tak wysokim poziomie, na jakim jesteś, totalnie nie umiesz rozegrać biegu (taktycznie).
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

kasia41 pisze:Dodam że jestem dużo starsza od Ciebie(42lata mam) i tydzień temu w upale 32 stopniowym nabiegałam na 4,2km taki nietypowy dystans 16,23 z czego dwa pierwsze km 3.33 i 3.52 potem już powyżej 4 minut.
Eh, Kasia, coś tam sobie podczytujemy na damskim forum i wiemy, że masz sportową przeszłość :hahaha: Kolega nie ma szans.
To jakby porównywać sportowe porsche, które co prawda kurzyło się kilkanaście lat w garażu z fiatem pandą :hahaha:

A syn - geny po mamie, wiadomo. Moja mama dawno temu biegała biegi średnie (1970-1974), była bardzo dobra, jak zacząłem biegać w 2011 i wystartowałem po raz pierwszy to koledzy nie mogli uwierzyć, że to mój debiut i myśleli że biegam 60 km/tydz. A biegałem 15 km i przegoniłem 75% ziutków dookoła :jatylko:
pozdr.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ