Komentarz do artykułu 30 minut ciągłego biegu, prawdziwa historia

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brawo Aneta!
Wytrzymać 30 min ciągłego biegu to nic, ale wytrzymać przeszło 30 min takiego ględzenia to trzeba mieć solidną wytrzymałość, końskie zdrowie i stalowe nerwy.
PKO
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo fajny "eksperyment" i pozytywny artykuł.
I jest w nim pokazana pewna droga dla ludzi, którzy nie znoszą działać wg. planu.

Mnie by zachęcił taki początek, bo jest w nim wszytko co lubię.
Ktoś się dziewczyną zajął, ładnie ją ubrał, ponatrząsał się nad nią, wytłumaczył, pokazał, udowodnił że może.
Nie biega, bo może bieganie to nie jej sport.
A może musi to przetrawić jeszcze, poprzemyśliwać sobie, zebrać się w sobie psychicznie.
Mnie myślenie zajęło dobre ze 2 miesiące zanim wstałam i założyłam buty do biegania.

Natomiast cieszę się, ze jak zaczęłam biegać, to nie wiedziałam o planach początkowych. :bum:
Bo one skutecznie by mnie zniechęciły do prób biegania, a tak, wyszłam, jak się zmachałam to przystanęłam, szybko zaczęłam biegać te pół godziny ciągiem, 2 miesiące po zaczęciu przebiegłam pierwsze zorganizowane 10 km co mi dało takie poczucie pewności siebie i zadowolenie, że nawet haniebny czas i kontuzja tego nie przyćmiły.

Aneta jeśli nie zacznie biegać, to i tak pewnie wyniesie z tej współpracy sporo pewności siebie, która być może zaowocuje w innym sporcie- być może bliższym jej preferencjom.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jeszcze podamy informację na 100%, ale gdyby ktos był zainteresowany, to w najbliższą sobotę o 10:00 w Warszawie odbędą się zajęcia w trakcie których fizjoterapeuci z Ortoreh pokażą zestaw ćwiczeń mających minimalizowac ryzyko kontuzji (pewnie głównie najlepsze ćwiczenia wzmacniające partie mięśni od pasa biodrowego w dół).
Oczywiście z naszą bohaterką Anetą w roli głównej. Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszamy do udziału ale musi się liczyć z tym, że zostanie sfilmowany. :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Zgodnie z zapowiedzią, jutro (ale o 9:00) spotykamy się z Anetą i fizjoterapeutami z ORTOREH żeby pokazać zestaw ćwiczeń siłowych minimalizujących ryzyka kontuzji. Spotykamy się przy wejściu na stadion przy Agrykoli od strony kanałku ale może się przeniesiemy do Łazienek jeśli będzie upał. Gdyby było ktoś zainteresowany to zapraszam.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kiedy mozna spodziewac sie materialu wideo?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

W najbliższym tygodniu.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Niestety jest opóźnienie, ale już w najbliższym tygodniu powinien się pojawić.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ