Zaczęłam biegać kilka pytań o bieganie na śródstopiu

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Fajnie byłoby kiedyś napisac taki FAQ dla początkujących :)

łatwiej byłoby się czegoś dowiedzieć z forum, w tej chwili jest już tyle tematów, po części powielających informację, że sam się gubię, do tego mnóstwo offtopu i głupich żartów :P

wg mnie warto od początku poświęcić trochę czasu na technikę by po prostu nie nabrać złych nawyków, bo to potem ciężko wykorzenić...
Ten temat dość esencjonalnie traktuje bieganie naturalne. Już na pierwszej stronie nowicjusz dostaje usystematyzowaną odpowiedź "co minimalne, a co naturalne" można by to podpiąć.
A szanowne gremium forumowiczów zachęcić do nie rozwijania "nowych-starych" tematów, ale do zachęcenia nowych adeptów biegania do korzystania z "szukajki" i czytania starszych tematów w, których odpowiedzi już padły.

Macieju twoje wątpliwości i pytania, a właściwie ich forma świadczą o tym, że sam doskonale wiesz jak wiele czynników wpływać może na dane zagadnienie, czy problem i jak trudno uzyskać jasną odpowiedź. Często jest to niemożliwe , więc miejmy pewne zagadnienia w przysłowiowej "d" i biegajmy ;))
PKO
MaciejS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 60minut

Nieprzeczytany post

DamianS pisze:
Qba Krause pisze:Fajnie byłoby kiedyś napisac taki FAQ dla początkujących :)

łatwiej byłoby się czegoś dowiedzieć z forum, w tej chwili jest już tyle tematów, po części powielających informację, że sam się gubię, do tego mnóstwo offtopu i głupich żartów :P

wg mnie warto od początku poświęcić trochę czasu na technikę by po prostu nie nabrać złych nawyków, bo to potem ciężko wykorzenić...
Ten temat dość esencjonalnie traktuje bieganie naturalne. Już na pierwszej stronie nowicjusz dostaje usystematyzowaną odpowiedź "co minimalne, a co naturalne" można by to podpiąć.
A szanowne gremium forumowiczów zachęcić do nie rozwijania "nowych-starych" tematów, ale do zachęcenia nowych adeptów biegania do korzystania z "szukajki" i czytania starszych tematów w, których odpowiedzi już padły.

Macieju twoje wątpliwości i pytania, a właściwie ich forma świadczą o tym, że sam doskonale wiesz jak wiele czynników wpływać może na dane zagadnienie, czy problem i jak trudno uzyskać jasną odpowiedź. Często jest to niemożliwe , więc miejmy pewne zagadnienia w przysłowiowej "d" i biegajmy ;))
Zgadzam się we wszystkim z Tobą, ale przy ogromie informacji na forum i wogóle w internecie równie dobrze można by już nigdy więcej nie zadać nowego pytania i nie stworzyć żadnego nowego wątku\tematu jak każdy by skorzystał z opcji szukaj. Wtedy forum mogło by się nazywać google i nie być forum tylko wyszukiwarką internetową.

:)
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52

Nieprzeczytany post

MaciejS pisze:Zgadzam się we wszystkim z Tobą, ale przy ogromie informacji na forum i wogóle w internecie równie dobrze można by już nigdy więcej nie zadać nowego pytania i nie stworzyć żadnego nowego wątku\tematu jak każdy by skorzystał z opcji szukaj. Wtedy forum mogło by się nazywać google i nie być forum tylko wyszukiwarką internetową.
Dokładnie tak. Jednak fajnie byłoby, gdyby dopytywać o szczegóły inne aspekty problemu itp. Forum stawałoby się jeszcze bardziej wartościowe, a nie "objętościowe" :)
Przyznacie chyba, że czytanie "nowych" tematów typu "fioletowe paznokcie pomocy!", jest ciężkie.
Dobra kończę ,bo się offtop robi i mnie admin zbanuje :))
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

MaciejS pisze:Dzięki Adam :) ale od czytania tego forum mam coraz większe obawy że bieganie to jak nauka ścisła (bez urazy :D). Miał być najtańszy i najprostszy sport na świecie a tu techniki biegowe, lądowania na pięcie, na śródstopiu, amortyzacja, brak amortyzacja... itd, itp.
Super rzetelne forum, ale coraz bardziej żałuje że tu trafiłem :P W rozpaczy dzisiaj założyłem stare halówki zamiast super amortyzowanych NB i poszedłem sprawdzić o co chodzi z tym bieganiem na śródstopiu.
Zniechęcony bieganiem coraz bardziej rozmyślam nad kupieniem karnetu na siłownie :D ale jeszcze spróbuje odnaleźć motywacje na wspólnym treningu z BiegamBoLubię.

Mialem ten sam problem, gdy powazniej zaczalem interesowac sie rowerem i trafilem na forum rowerowe. Potem bylo zainteresowanie silownia i znow zniechecenie, bo mialem wrazenie ze wszyscy mowia innym jezykiem. Podobnie z bieganiem itd..:) Nie przejmuj sie tym za bardzo. Warto miec jakas podstawowa wiedze, poszukac w ksiazkach czy internecie. Jesli wydaje Ci sie, ze to wszystko jest zbyt skomplikowane i ma negatywny wplyw na motywacje przestan czytac forum i biegaj po swojemu. Oczywiscie nie mozna przecenic informacji, jakie w tym forum mozemy znalesc, niestety czasem sa one mniej lub bardziej prawdziwe (dlatego troche wiedzy nie zaszkodzi).
Powodzenia w odkrywaniu tego sportu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ