płaski brzuch, pomocy proszę!!
- aktyna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50 min
- Życiówka w maratonie: brak
nie wierzę, że zamieściłaś tutaj zdjęcia swojego brzucha....dobrze,że problem nie leży w pośladkach, bo właśnie jem śniadanie. Czego się też człowiek na tym forum nie naogląda.....
-
- Zaprawiony W Bojach
Aktyna - kiepski sposób przywitania się na forum. Uważam, że tego rodzaju uwagi możesz zachować dla siebie.
Wracając do tematu - podczas ćwiczeń mięśnie będą bolały i to jest normalne. Po ćwiczeniach, następnego dnia przez pewien czas też, aż mięśnie się wzmocnią.
Wracając do tematu - podczas ćwiczeń mięśnie będą bolały i to jest normalne. Po ćwiczeniach, następnego dnia przez pewien czas też, aż mięśnie się wzmocnią.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
dzieki za odpowiedz 
aktyna szczerze mowiac nie wiem o co Ci chodzi, czy cos z moim brzuchem nie tak ?

aktyna szczerze mowiac nie wiem o co Ci chodzi, czy cos z moim brzuchem nie tak ?
-
- Rozgrzewający Się
Wydaje mi się, że zbyt mało jesz w stosunku do wysiłku fizycznego. Paradoksalnie, jedząc zbyt mało możesz zahamować odchudzanie, bo organizm przestawi się na oszczędzanie. Radziłabym Ci jeść 5 małych posiłków dziennie, rano węglowodany, później białko z warzywami, ostatni posiłek dnia, około godziny przed snem - samo białko (najlepiej chudy twaróg). Wyrzuć te płatki i nie ufaj reklamom - mają dużo cukru i nic wspólnego z odchudzaniem, to marketingowa bujda. Zamiast nich kup sobie najzwyklejsze płatki owsiane, takie z dolnej półki, albo zastąp płatki razowym chlebem. Postaraj się, aby deficyt kaloryczny wynosił ok. 300 kcal.
Powodzenia!
Powodzenia!
風子
-
- Rozgrzewający Się
wlasnie nie widze nigdzie tych zwyklych platkow owsianych, aprzymierzam sie do ich zakupu. skocze dzis do biedronki, tam pewnie wszsytko znajde
znacie jakies ciekawe cwiczenia do wykonywania w domu
? do ktorych nie trzeba specjalnych urzadzen. ;]

- Paunow
- Zaprawiony W Bojach
Ja czasem zamiast hantli używam napełnionych małych butelek z wodą mineralną. Mała butelka wody waży około 0,5 kg. Ćwiczenia bicepsów już można z tym robić. Ponadto półpompki przy ścianie, zależnie od ustawienia łokci można wzmacniać bardziej triceps, albo mięśnie piersiowe
Im bardziej na bok łokcie tym bardziej pracują mięśnie piersiowe, jak łokcie do dołu - więcej pracuje triceps. Ponadto na stronie bieganie.pl jest kilka zestawów ćwiczeń wzmacniających mięśnie nóg 

W górach jest wszystko co kocham...
-
- Rozgrzewający Się
zalezy mi bardziej na brzuchu
:) mam jakies ponad 2 tygodnie zeby sobie ladnie wyrzezbic.. chociaz troche.. ide teraz zrobic 100 brzuszkow i do spania .
rano 6 pobudka , bieganie, sniadanko ..
) to sie nazywaja wakacje ;PP

-
- Dyskutant
Dziewczyno twoja dieta jest tragiczna.To jest normalnie glodowka która spowalnia twój metabolizm. Jeśli ją będziesz dalej kontynuować to nigdy nie zrzucisz brzucha.Wogóle aby pozbyc sie brzucha najważniejsza jest dieta. Masz za malo kalori i posilków. Proponuje odwiedzic strone www.sfd.pl. Jeśli trochę poczytasz to dowiesz sie duzo ciekawych informacji dotyczacych diety.Powodzenia
- Paunow
- Zaprawiony W Bojach
Na mięśnie brzucha to raczej tylko brzuszkiumgebungradwege pisze:zalezy mi bardziej na brzuchu:) mam jakies ponad 2 tygodnie zeby sobie ladnie wyrzezbic.. chociaz troche.. ide teraz zrobic 100 brzuszkow i do spania .
rano 6 pobudka , bieganie, sniadanko ..
) to sie nazywaja wakacje ;PP

W górach jest wszystko co kocham...
-
- Rozgrzewający Się
moja dieta jest tragiczna
? co w niej nie tak
wydaje mi sie,ze jest po prostu normalna, nie glodze sie, jem normalne posilki.
wlasciwie ograniczylam tylko slodycze, nie jem ziemniakow i makaronow, a oprocz tego biegam, jezdze rowerem, brzuszki i a6w
nie chce stosowac jakiejs specjalnej diety, bo chyba mi sie to nie uda. moze sa jakies produkty,ktore polecacie szczegolnie na ten brzuch ? 

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
Twoja dieta nie jest normalna, głodzisz się i nie jesz normalnych posiłków. Odżywiać się normalnie i zdrowo, to polecamy. Policz sobie ile dziennie kcal zjadasz - jak uzbierasz 1000 to chyba cudem. 3 posiłki dziennie? Kolejny bonus do spowalniania metabolizmu, chcesz przytyć tak?:> A już na pewno zależy Ci na dużych problemach ze zdrowiem, taki jest Twój cel?:> Bo jak na razie to jesteś na dobrej drodze. Płatki owsiane błyskawiczne/górskie w każdym sklepie powinnaś znaleźć, spytaj sprzedawcę.
Normalnie w ciągu dnia powinnaś spożywać przy tej aktywności ponad 2 tyś kcal, zastanów się ile Ty ich spożywasz?
Normalnie w ciągu dnia powinnaś spożywać przy tej aktywności ponad 2 tyś kcal, zastanów się ile Ty ich spożywasz?
I am addicted.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wg mnie brzuch jest płaski, a wygląda mi to na skrzywiony kręgosłup i wadę postawy. Może ćwiczenia w tym kierunku?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Dyskutant
mirek87 ma absolutna racje.Tak jak pisalam wczoraj podstawa to dobra dieta inaczej mozesz sobie cwiczyc po 1000 brzuszkow dziennie i tak nic nie osiagniesz. A twoja glodówka na pewno Ci w tym nie pomoze.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
Ćwiczenie po 50 i wzwyż brzuszków też jest bez sensu, bo jeśli ktoś robi 100 brzuszków w jednej serii to zazwyczaj robi je źle, szybko, nie dokładnie, nie używając do tego za bardzo mięśni brzucha i wykorzystując rozpęd ciała:P Mięśnie brzucha to takie same mięśnie jak każde inne i rządzą się tymi samymi prawami, a więc ćwiczenia muszą być dokładnie, mięśnie muszą otrzymać odpowiedni czas na regenerację i bla bla bla;)
I am addicted.
-
- Rozgrzewający Się
czemu twierdzisz,ze robia brzuszki szybko i niedokladnie ? mi sie nie spieszy, mam czas i robie seriami 100 x 3 albo 100 x 2 dziennie. nie sadze,zebym sie glodzila, bo glodna nie chodze jak mam ochote to cos przekasze. i czemu piszesz,ze 3 posilki dziennie? sniadanie + jablko w ciagu dnia + jogurt + obiad zupa + II danie . to sie nazywa glodowka
?