Cześć wszystkim. Również planuję przebiec maraton w przyszłym roku. Biegać zacząłem od kwietnia, trwało to 3 miesiące no i potem nastąpiła przerwa chorobowa no i dopadł mnie leń. Wyjazdy wakacyjne - dalszy brak czasu na treningi

. Zaczynałem od planu Pumy 6 tygodni. Początkowo było strasznie trudno ale jak go ukończyłem to problemy z przebiegnięciem 5km zniknęły. Jestem z tego bardzo zadowolony bo w czasach szkolnych niecierpiałem biegać, teraz się to zmienia, zaczynam się zakochiwać w bieganiu

. Po 2 miesięcznej przerwie wracam do biegania. Na początek robię rozbieganie z niskim tętnem. Daję radę tak biec około godziny, jest super bo kiedyś to nawet nie pomyślałbym że będę do tego zdolny. Od przyszłego tygodnia plan na 10km 3 razy w tygodniu z lekkimi modyfikacjami, dołożę sobie 4 dzień i zacznę biegać od 4 tygodnia
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=169
Jeszcze tylko muszę znaleźć miejsce na robienie podbiegów.
Moimi celami są zależnie od tego na kiedy zdołam się przygotować:
*Mikołowski Bieg Uliczny 26.09.2009 na 10km
lub
*III Piekarski Bieg Jana Pawła II 2009-10-11 na 10km
lub
*18 października 2009 r - V Półmaraton Katowice (21,097 km oraz 7 km) Bieg na 7 km oczywiście
lub
*Bieg o Puchar Burmistrza Miasta Żywca 03.10.2009 na 10km
Po drodze pewnie jakiś półmaraton, no i oczywiście:
*3 maja 2010 r. - Silesia Marathon (42,195 km)
Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak będzie ze zdrowiem. narazie jestem nastawiony pozytywnie.
Pozdrawiam