buty na początek
- Ksenia
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja dzis ogladala i nawet przymierzalam Asicsa i kurcze tak super leza nie spodziewalam sie,zawsze kupuje nike albo puma albo adidas a tu taka niespodzianka i o ile tansze.Kupie je chyba predzej.
- artur511
- Wyga
Byłem dzisiaj w intersporcie w Bydzi g'woli zakupu trampałek. Oferta wyprzedaży była atrakcyjna...i na atrakcyjności się skończyło. Zostały tylko modele dla supinatorów, a dla osób pronujących były nie moje rozmiary. =/
Kupiłbym śmiało Asicsy 2140, ale moja śmiałość sięgała tylko 250zł
Zamówiłem w sklepie biegacza Asicsy gel virage 2. Mam nadzieję, że nie będę musiał wymieniać...
Kupiłbym śmiało Asicsy 2140, ale moja śmiałość sięgała tylko 250zł

Zamówiłem w sklepie biegacza Asicsy gel virage 2. Mam nadzieję, że nie będę musiał wymieniać...

NEVER back down!
- artur511
- Wyga
A, zapomniałem napisać o jednym.
Kompetencja obsługi w sklepach sportowych to.... denne dno dna! Wyjątkiem jest Intersport, gdzie niektórzy sprzedawcy wiedzą co sprzedają i nie robią karpia na słowa 'stopa pronująca'.
Teksty jakie usłyszałem w sklepach to:
-"Oj, proszę pana, bo widzi pan...mi się te nazwy mylą i nie wiem czy to jest właściwy but do tej stopy" (szczerze powiem, że ledwo się powstrzymałem od śmiechu
)
-Dzień dobry. Czy dostanę buty biegowe dla stopy pronującej?
-
...... Jakiej?
-Pronującej.
-A co to jest?
-To są nieporządane ruchy skręcające stopy do wewnątrz. Może inaczej- czy ma pan buty biegowe w ogóle?
-Tak, są 4 modele
I na koniec moje ulubione
-Witam serdecznie. Czy mają państwo buty biegowe?
-Tak, są oczywiście. To modele tutaj na półce.
-A które modele przeznaczone są dla pronatorów?
-
To coś o stopę chodzi, tak?
-Mhm.
-Oj wie pan co... nie wszyscy mają takie profesjonalne wymagania i takie dziwne stopy jak pan...
Poskładałem się ze śmichu
Najgorsze jest to, że ktoś kto się nie zna kupi w ciemno jakieś buty i może nabawić się kontuzji. Jak widać firmom nie zależy na profesjonalnym podejściem do klienta i jakimkomlwiek zainteresowaniu sprzedawanym towarem.
Kompetencja obsługi w sklepach sportowych to.... denne dno dna! Wyjątkiem jest Intersport, gdzie niektórzy sprzedawcy wiedzą co sprzedają i nie robią karpia na słowa 'stopa pronująca'.
Teksty jakie usłyszałem w sklepach to:
-"Oj, proszę pana, bo widzi pan...mi się te nazwy mylą i nie wiem czy to jest właściwy but do tej stopy" (szczerze powiem, że ledwo się powstrzymałem od śmiechu

-Dzień dobry. Czy dostanę buty biegowe dla stopy pronującej?
-

-Pronującej.
-A co to jest?
-To są nieporządane ruchy skręcające stopy do wewnątrz. Może inaczej- czy ma pan buty biegowe w ogóle?
-Tak, są 4 modele
I na koniec moje ulubione

-Witam serdecznie. Czy mają państwo buty biegowe?
-Tak, są oczywiście. To modele tutaj na półce.
-A które modele przeznaczone są dla pronatorów?
-

-Mhm.
-Oj wie pan co... nie wszyscy mają takie profesjonalne wymagania i takie dziwne stopy jak pan...
Poskładałem się ze śmichu

Najgorsze jest to, że ktoś kto się nie zna kupi w ciemno jakieś buty i może nabawić się kontuzji. Jak widać firmom nie zależy na profesjonalnym podejściem do klienta i jakimkomlwiek zainteresowaniu sprzedawanym towarem.

NEVER back down!
-
- Rozgrzewający Się
Czy takie buty mogłyby być na sam początek? http://www.newbalance.pl/produkty.aspx?id=384
A może zaproponujecie mi coś innego w tych samych granicach cenowych? Nie ukrywam, że (jak to baba...) zwracam uwagę na wygląd
W wypadku, gdy bieganie jednak nie będzie dla mnie mam zamiar użytkować jako zwykłe obuwie sportowe.
A może zaproponujecie mi coś innego w tych samych granicach cenowych? Nie ukrywam, że (jak to baba...) zwracam uwagę na wygląd

- kamil9998
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:26
A gdzie biegasz po sfalcie czy po lesie i sciezkach parkowych?? Bo to sa buty w teren czyli na asfalcie bardoz szybka padnie amortyzacja. Ja Ci polecam buciki asicsa albo jak tanio to moze z allegro takie cos http://allegro.pl/item688814569_promocj ... 8_2_3.html tam jest duzo rozmiarów to moze cos Ci przypasuje
- kamil9998
- Zaprawiony W Bojach
A robiłaś już test wodny wiesz jaka masz stope czy neutralna czy pronujaca??
- kamil9998
- Zaprawiony W Bojach
http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=952 tu masz;] test wodny