Bieg dookoła równika

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:44
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

40061,31 + 8,72 = 40070,03

Ps. Teraz by się przydał ktoś kto przebiegł 6 ;P
PKO
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

40070,03 + 6,0 = 40076,03 :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to z powrotem teraz
40076,03 - 11 = 40065,03
Obrazek
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdzie chcecie wracać jak przybiegliśmy do miejsca skąd zaczęliśmy? Nie ma kreatywnych ludzi na forum z pomysłem na nową zabawę? :]
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55:21

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:Gdzie chcecie wracać jak przybiegliśmy do miejsca skąd zaczęliśmy? Nie ma kreatywnych ludzi na forum z pomysłem na nową zabawę? :]
to teraz bieg na Księżyc... :)
384 403 km od środka ziemi.
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Powrót do miejsca startu jakoś średnio zachęca, o pomyśle na księżyc nie wspominając. Nie może to być cel do osiągniecia po 20 latach bo coraz mniej osób będzie się wpisywać. Ja bym proponował maksymalnie odległość zbliżoną do obecnej, a lepiej krótszą.

Można by zrobić np. bieg po Europie zahaczając o niektóre stolice
np. Warszawa-Wilno-Mińsk-Kijów-Bratysława-Rzym-Marsylia-Barcelona-Madryt-Lizbona-Bilbao-Nantes-Paryz-Amsterdam-Berlin-Szczeciń-Gdańsk-Warszawa
długość 10320 km. Do zrobienia przez jakieś 11-12 miesięcy patrząc na "szybkość" obecnej zabawy.

Chociaż osobiście widziałbym kilometry wpisywane na całkiem innej zasadzie niż teraz to robimy. Może ktoś zaproponuje coś ciekawe lub podpatrzył z innego forum ciekawą zabawę?
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Fisherek pisze:Powrót do miejsca startu jakoś średnio zachęca, o pomyśle na księżyc nie wspominając. Nie może to być cel do osiągniecia po 20 latach bo coraz mniej osób będzie się wpisywać. Ja bym proponował maksymalnie odległość zbliżoną do obecnej, a lepiej krótszą.

np. Warszawa-Wilno-Mińsk-Kijów-Bratysława-Rzym-Marsylia-Barcelona-Madryt-Lizbona-Bilbao-Nantes-Paryz-Amsterdam-Berlin-Szczeciń-Gdańsk-Warszawa
długość 10320 km. Do zrobienia przez jakieś 11-12 miesięcy patrząc na "szybkość" obecnej zabawy.

Chociaż osobiście widziałbym kilometry wpisywane na całkiem innej zasadzie niż teraz to robimy. Może ktoś zaproponuje coś ciekawe lub podpatrzył z innego forum ciekawą zabawę?
Hm, może za początek przyjąć jakąś umowny punkt (np. Wa-wa :spoko:) i dopisywać kolejne kilometry, ale przy okazji co któryś post ktoś opisałby jakieś ciekawe biegowe/niebiegowe miejsce, wspomnienie, jakaś historię, choćby zasłyszaną o miejscu, które znajduje się w odległości właśnie jaka jest przebiegnięta od tego umownego punktu, albo o miejscu, w którym mieszka, tu są osoby z całego świata przecież. Opis może być krótki, trzyzdaniowy, albo stuzdaniowy, ważne, żeby był. Czyli np. przy 575 km można by było napisać jakieś swoje wspomnienie z Berlina, bo Warszawa-Berlin to 575 km, zgodnie z:
http://maps.google.pl
Minimum jeden opis na stronę, czyli 15 postów (tak jest u mnie w przeglądarce :hej: ), do negocjacji

krunner
Awatar użytkownika
zyghom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ewentualnie: kazdy wpisuje tylko 1 raz z tego samego miejsca
w tym przypadku ja np mialbym kilka wpisow z ostatniego miesiaca: Zadar, Sozopol, Belgrad, Kijow, Kamieniec Podolski, Zwolen, Krakow...
I kolejnych z Krakowa juz nie az do kolejnego wyjazdu...
zyga
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

No właśnie, nie mam gdzie dopisać moich dzisiejszych 26km :-)
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
racjona
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:57:37
Życiówka w maratonie: przede mną

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
Fisherek pisze:Powrót do miejsca startu jakoś średnio zachęca, o pomyśle na księżyc nie wspominając. Nie może to być cel do osiągniecia po 20 latach bo coraz mniej osób będzie się wpisywać. Ja bym proponował maksymalnie odległość zbliżoną do obecnej, a lepiej krótszą.

Hm, może za początek przyjąć jakąś umowny punkt (np. Wa-wa :spoko:) i dopisywać kolejne kilometry, ale przy okazji co któryś post ktoś opisałby jakieś ciekawe biegowe/niebiegowe miejsce, wspomnienie, jakaś historię, choćby zasłyszaną o miejscu, które znajduje się w odległości właśnie jaka jest przebiegnięta od tego umownego punktu, albo o miejscu, w którym mieszka, tu są osoby z całego świata przecież. Opis może być krótki, trzyzdaniowy, albo stuzdaniowy, ważne, żeby był. Czyli np. przy 575 km można by było napisać jakieś swoje wspomnienie z Berlina, bo Warszawa-Berlin to 575 km, zgodnie z:
http://maps.google.pl
Minimum jeden opis na stronę, czyli 15 postów (tak jest u mnie w przeglądarce :hej: ), do negocjacji

krunner
To może wystartujmy z przylądka Roca i zasuwajmy w kierunku najdalej wysuniętej części Azji (okolice cieśniny Beringa - nie wiem kurde czy tam jakaś miejscowość jest ;) ). Możemy przy okazji przebiegniętych km od początku podawać miasto do którego "dobiegliśmy" - będzie trochę zabawy z mapą.
Obrazek
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ehh... a nie możemy po prostu biec dalej? :)
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mungo pisze:ehh... a nie możemy po prostu biec dalej?
Zabawa stała się nieco ... jałowa :lalala:

Może bieg przez 5 kontynentów od przylądka Horn do Alaski i Gibraltaru, aż po dolne krańce Afryki, albo na odwrót :hahaha:
Może ktoś zrobi ankietę z tych propozycji, które padły i będziemy głosować...

krunner
ps. poczekam jeszcze na jakieś propozycje, nauczę się w międzyczasie robić ankiety :hej: i przygotuję. Oczywiście jedna z opcji - biegniemy dalej.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ANKIETA w dziale Zacznij biegać:

viewtopic.php?f=9&t=36290

pozdrawiam
krunner
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ