Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ze stronki picasaweb,galeria i wykonanie zdjęć Jakub...
...............................................................................
1296 NARAZI TYLE ZNALAZŁEM

PIĘKNA GRUPA
Obrazek

FINISZ TAK SĄDZE
Obrazek

ALEŻ RADOŚNI
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

bartess... nie przesadzaj - ja tam czytam wszystkie relacje z zapartym tchem. W końcu moje doświadczenia maratońskie są tak "świeże" że doskonale rozumiem ;-) to licznie km... suchość w ustach... czy "lepkość" ;-) i to że było za słodko.

Co do półmaratonu to umknął ci - półmaraton marzanny - 1:50:02... - wg oficjalnych wyników - netto nie było (pomiar z kodu kreskowego). ;-) więc tempo półmaratonu to nie jakieś szaleństwo - zresztą - drugą połówkę zrobiłem szybciej ;-) co za pewne zauważyłeś i to dopiero była frajda - biec kiedy inni zaczynają odczuwać dystans.

pisałem już... 1 osoba co 17 sekund średnio ;-) przez cały "drugi półmaraton" - tyle osób to jeszcze nigdy nie wyprzedziłem. ;-)

a josina to normalnie kosmos- widać że porządny trening jednak "wszystko zmienia" - bo jesteś biegaczem zupełnie "innej kategorii" - ale to pocieszające - bo to dowód na to że jak my się weźmiemy do roboty ;p to wyniki jednak idą "za treningiem" - gratuluję wyniku
musiał smakować jeszcze lepiej po takim wysiłku treningowym i po zrealizowaniu biegu dokładnie wg. planu. Byłeś w sumie tak przygotowany że nic nie mogło tego popsuć - ale gratulacje ogromne. !
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Sinister
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bartess ja będę kończyć 17, więc za 2 lata chciałbym spróbować. na razie biegam krótsze dystanse, lepiej teraz pracować nad prędkością.a może wpierw półmaraton - to się okaże.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

ja i Bleez na półmetku
... i na balonie wcale nie pisze "mutant", jak kilka osób mi to zasugerowało :hej:
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

ale banany na twarzach ;-)
Szymon
Obrazek
Jagoda81
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

GRATULACJE !!!! Dla Was wszystkich :) Bartess teraz to już następny wątek chyba nie będzie na forum : "Zacznij biegać" :bum: Ciekawa jestem,co teraz? :) A Wasze relacje dodają skrzydeł i chęci do biegania.Przemiło się czyta zdania w których ukazują się narodziny małej biegowej wspólnoty :) Wielkie gratulacje dla tych którzy potrafili pomóc innym w osiagnięciu celu :) Jestem pod wrażeniem i po cichutku marzę,że i ja w swoim debiucie takich ludzi spotkam :jatylko: Co do kontynuowania tego wątku to niestety muszę być realistką,w tym roku raczej nie przebiegnę takiego dystansu jak Wy..czeka mnie może połówka jeśli wszystko z kolanami będzie ok :)
Jeszcze raz GRATULUJĘ i dziękuję za świetny wątek i sienkiewiczowskie opisy ;) Uwielbiam... :)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patrzę na swój wynik i... nie podoba mi się :) Dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad jesiennym maratonem, chyba wciągnąłem się już na dobre :) Czekać aż rok by ustanowić nową życiówkę to strasznie długo, tym bardziej że ta życiówka na kolana nie powala i o jej poprawę nie powinno być trudno.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze:Patrzę na swój wynik i... nie podoba mi się :) Dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad jesiennym maratonem, chyba wciągnąłem się już na dobre :) Czekać aż rok by ustanowić nową życiówkę to strasznie długo, tym bardziej że ta życiówka na kolana nie powala i o jej poprawę nie powinno być trudno.
No proszę, o to chodzi! Wczoraj zapewne umierałeś i obiecywałeś sobie "nigdy więcej, po co mi to?", tak samo jak ja, a dzisiaj już deklaracje poprawy wyniku! Bieganie to okropny nałóg, może i najgorszy. Trzymam kciuki! Ja już wczoraj postanowiłem, że na jesień muszę złamać 4 godziny, mniej więcej wiem gdzie były błędy i co muszę poprawić.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O tym że nigdy więcej nie pobiegnę maratonu myślałem parę razy między 30-39km, mówiłem sobie że może za parę lat spróbuję znowu, ale zaraz za metą wiedziałem już że to nie ostatni maraton :) Nie wiedziałem tylko czy jesień 2009 czy wiosna 2010, jednak do tego drugiego terminu chyba nie wytrzymam :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

he he widze że siły coraz lepsze i plany coraz ambitniejsze :-) planuje się fajnie ale w treningu trzeba byc konsekwentnym i realizować plan , dobry plan :-) bieganie na czuja nie jest najlepszym wyjściem, poprawka, bieganie może i jest ale trenowanie nie za bardzo :-)
ja powoli myśle o Wrocławiu coś w granicach 3:15-3:20 jakby bylo 3:10 to bym szalał z radości :-) ale teraz powoli dochodze do siebie, trzeba nabrać sił, dobrać doby plan i konsekwentnie go realizować

co do dochodzenia do siebie po maratonie to różnie mówią, u jednego trenera czytałem że należy truchtać tyle dni ile jest km w zawodach podzielone przez 2 np po zawodach na 10 km truchtać 5 dni po 15 km 7-8 itd
JS np zaleca juz delikatne akcenty w 2 tygodniu, ja robie 2 tyg spokojnego bieganka niech wszytsko sie zregeneruje żeby jakiejś glupiej kontuzji nie było :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
husky_turek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

GRATULACJE dla Was Wszystkich - jestescie WIELCY !!! :D

kurcze po czesci bardzo Wam zazdroszcze, jednak moje plany nieco sie zmienily. Znalazlem trenerke, ktora prowadzi mnie i przygotowuje pod zawody biegowe, ktore bardziej sa mi bliskie wiec tzw Canicross (bieganie z psem) wiec i przygotowanie pod dystanse 5 - 10 km i narazie tego sie trzymamy, wiadomo, ze z wybiegan dluzszych wytrzymalosciowych da sie przebiec polowke i pewnie to w koncu zrobie, jednak narazie nastawiamy sie na poprawianie szybkosci na krotkich dystansach.
pozdrawiam i czekam na nowy rownie wciagajacy i motywujacy watek :)
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:ale banany na twarzach ;-)
Banany bo to dopiero połowa była ;-).
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam.Super czyta się wasze relacje jeszcze raz wielkie brawa za walkę na trasie. Dzięki Bartess i Rapacinho za wspólny bieg,myślałem że przebiegnięcie dwóch maratonów w tydzień będzie bardzo trudnym zadaniem a tu okazało się że ten drugi start w odpowiednim tempie sprawił mi taką przyjemność.Miło mi było Was poznać,mam nadzieję że jeszcze gdzieś się spotkamy na starcie jakiegoś biegu.Mój najbliższy maraton 13.09.2009 Wrocław.Pozdrawiam.
Obrazek
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Mój najbliższy maraton 13.09.2009 Wrocław.Pozdrawiam.
jakubie738 pewnie będziemy walczyć o podobny czas we Wrocku :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ